ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Παπά-Δήμος: Εκφράζω παράπονο για τη μη συμμετοχή ενοριτών στις εκδηλώσεις για τους Αγίους της Κίου (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:26:00 π.μ. | | |
Πατέρας Δ. Γάτσιος: Εκφράζω παράπονο για τη μη συμμετοχή ενοριτών στις εκδηλώσεις για τους Αγίους της Κίου
 Το παράπονό του εξέφρασε ο Πρωτοπρεσβυτερος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Νέας Κίου στην Αργολίδα, π. Δημοσθένης Γάτσιος για τη μη συμμετοχή ενοριτών, φορέων και Συλλόγων στους διήμερους εορτασμούς των Αγίων της Κίου της Μ. Ασίας που πραγματοποιήθηκαν στις 12 και 13 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων ο π. Δημοσθένης ανέφερε:

"Με τη βοήθεια και τη χάρη του Θεού εδώ και αρκετά χρόνια γιορτάζονται όλοι μαζί οι άγιοι της Κίου και θα σας πω γιατί, διότι οι δύο γιορτάζουν τον μήνα Οκτώβριο. 6 Οκτωβρίου ο Άγιος Μακάριος και 8 ο Άγιος Ιγνάτιος και την δεύτερη Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου πάντα κάθε χρόνο τιμάμε τους πατέρας της έβδομης οικουμενικής συνόδου που θέσπισαν να γιορτάζεται η σύναξη των Αγίων της Κίου, διότι ο Άγιος Ευστάθιος ο οποίος ήταν επίσκοπος Κίου και ο Άγιος Ιγνάτιος, ήσαν σύγχρονοι της εποχής της εικονομαχίας και έδωσαν μαρτυρία και πέθαναν σε κακουχίες επειδή ομολόγησαν το σεβασμό την πίστη τους και την τιμή προς τις ιερές εικόνες.

Αυτοί οι Άγιοι δεν είναι τυχαίοι έδωσαν την πολύτιμη μαρτυρία και εμείς οι χριστιανοί χρέος και καθήκον έχουμε να τους τιμούμε όπως αρμόζει  για να έχουμε νωπές τις μνήμες μας και να θυμόμαστε τις ρίζες μας και να θυμόμαστε την παράδοσή μας και παράδοση δεν είναι μονομερής, η παράδοση είναι πολύπλευρη.

Για αυτό το λόγο εξέφρασα το παράπονό μου. Όταν η εκκλησία έχει αποφασίσει και έρχεται ο επίσκοπος σε θεία λειτουργία, θα πρέπει να είμαστε σύσσωμοι να συμμετέχουμε πάνω από όλα στη λατρευτική ζωή της εκκλησίας.

Και έγινε και μία άλλη ακόμη εκδήλωση πολιτιστική με μία ομιλία από την θεολόγο την κυρία Έφη Δημοπούλου για το πρόσωπο της Παναγίας μας η οποία ήταν πάρα πολύ κατατοπιστική που μας βοηθά με τον τρόπο αυτό να γνωριστούμε κάποια πράγματα.

Διαπίστωσα ότι υπήρχε αποχή, ήσαν περισσότεροι ξένοι και λιγότεροι οι ενορίτες θα ήθελα να παρακαλέσω να προτρέψω τους τοπικούς φορείς το τοπικό συμβούλιο, υπήρχε ο αντιδήμαρχος ήταν παρών ο πρώην Δήμαρχος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, υπάρχουν και άλλοι δεν είναι μόνο αυτοί, υπάρχουν φορείς, υπάρχουν ακόμη πολιτιστικοί σύλλογοι που σκοπό έχουν να βοηθούν στην πνευματική ανύψωση των κατοίκων των ενοριτών.

Έχουν περιορισθεί σε δύο τέχνες όπως το λένε, στο χορό με το τραγούδι μαζί και στο θέατρο δεν είναι μόνο αυτά, καλά είναι αυτά δεν λέει κανείς. Θα πρέπει να βοηθήσουν και αυτοί και να μάθουν οι άνθρωποι και να γνωρίσουν τους Αγίους μας, γνωρίζοντας τους Αγίους μας γνωρίζουμε τις ρίζες μας γνωρίζουμε το παρελθόν και το παρελθόν το κάνουμε παρόν.

Εάν θέλουμε να είμαστε συνεχιστές όλης αυτής της μεγάλης κληρονομιάς και παράδοσης που παραλάβαμε από τους πατέρες μας, διαφορετικά θα είμαστε έρμαια μιας σύγχρονης ψυχρό δυτικοευρωπαϊκής τακτικής που δυστυχώς μπήκε μέσα στη ζωή μας. 

Ο χριστιανός δεν είναι μόνο να πάω  στην εκκλησία μία δυο τρεις φορές το χρόνο, ο χριστιανός  θα πρέπει να ζει μυστηριακή και λατρευτική ζωή της εκκλησίας, τι σημαίνει αυτό, σημαίνει να εκκλησιάζεται να προσεύχεται να εξομολογείται, να κοινωνεί να μάθει να αγαπά το Θεό 

Σε αυτό βοηθούν οι μνήμες των Αγίων γιατί οι άγιοι είναι ορόσημα."

Δείτε ολόκληρη την συνεντευξη παρακάτω σε βίντεο :
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ