ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Απεργιακή συγκέντρωση στην πόλη του Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:13:00 π.μ. | | |
Απεργιακή συγκέντρωση στην πόλη του Άργους
 Νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων κατά του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, σε συνέχεια της εικοσιτετράωρης απεργίας της 24ης Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν συνδικαλιστικές οργανώσεις, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, προκηρύσσοντας στάσεις εργασίας και απεργία για σήμερα  Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε στάση εργασίας, από τις 11:00 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου και καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Παράλληλα, την κήρυξη εικοσιτετράωρης σήμερα 2 Οκτωβρίου 2019, αποφάσισαν δεκάδες Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες, μετά από το κάλεσμα που απηύθυνε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) «για ανάγκη ουσιαστικής και συντονισμένης απάντησης των συνδικάτων στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο», λαμβάνοντας υπόψη ότι η προσωρινή διοίκηση της Συνομοσπονδίας δεν έχει τη νομική δυνατότητα να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.
Το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει, επίσης, εικοσιτετράωρη απεργία.Στο Άργος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αγίου Πέτρου με συμμετοχή Σωματείων, Συνδικάτων, Συλλόγων εργαζομένων,  ενώ απεργιακές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Στην ανακοίνωσή του, το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι η μαζική συμμετοχή εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 24 Σεπτέμβρη έδωσε την κατεύθυνση της συνέχισης και της κλιμάκωσης του αγώνα. «Να απαντήσουμε στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης με το "όπλο" μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία» αναφέρει χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξε πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00, στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας και την Πρόνοια, για την απόσυρση του «αναπτυξιακού νομοσχεδίου», το οποίο, όπως σημειώνει, περιορίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί να μην κατατεθεί προς ψήφιση το εν λόγω νομοσχέδιο, καθώς και την ανάκτηση των δικαιωμάτων (μισθολογικών, εργασιακών, συνδικαλιστικών, κλπ).
Στην εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία συμμετέχει και η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), τη Διαιτησία, τα μητρώα και τη λειτουργία των συνδικάτων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ