ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Κατά της φιλοξενίας μεταναστών σε στρατόπεδα ο Παναγιώτης Νίκας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:28:00 π.μ. | | | |
Κατά της φιλοξενίας μεταναστών σε στρατόπεδα ο Παναγιώτης Νίκας
 Kατά της δημιουργίας στρατοπέδων συγκέντρωσης που θα έχουν τον χαρακτήρα…μονιμότητας προσεγγίζοντας το κοινωνικό θέμα των μεταναστών από εθνικής και περιφερειακής διαχείριση, τάχθηκε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παλμός 90,5» ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χωρίς, όμως, να κάνει αναφορά στα λεπτομερή σχέδια για την περιοχή μας.

Ο Παναγιώτης Νίκας τόνισε ότι «Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα εδώ και χρόνια. το οποίο είναι σε έξαρση τις τελευταίες εβδομάδες. Έχουμε δεχθεί δεκάδες χιλιάδες μετανάστες κυρίως, όχι πια πρόσφυγες, από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Αλγερία, τα νησιά μας έχουν κυριολεκτικά πλημμυρίσει!» Σημαντικό είναι βεβαίως το γεγονός ότι για τη φιλοξενία των ανθρώπων αυτών δεν επιβαρύνεται ο Κρατικός Προϋπολογισμός αφού όπως διευκρίνισε και ο κ. Νίκας: «Υπάρχουν συστήματα ασφαλείας και είναι θέμα άμεσης ανάγκης γιατί έρχεται χειμώνας να φύγουν κάποιοι από τα νησιά -10-20 χιλιάδες – και νομίζω ότι ορθά αποφάσισαν να μείνει όλος αυτός ο κόσμος σε σπίτια και σε ξενοδοχεία με ενοίκιο το οποίο πληρώνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι ακριβώς ισόποσα αλλά ανάλογα με τον πληθυσμό!»

ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ


Για το τι μέλλει γενέσθαι με τους πρόσφυγες στην Πελοπόννησο ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι «ήδη έχουμε γύρω στις 3.000 μετανάστες οι περισσότεροι είναι στην Κόρινθο. Θεωρώ ότι πρέπει να μοιράσουμε το βάρος, η χώρα μας αντιμετωπίζει προβλήματα, υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τα νησιά μας και πρέπει να υπάρξει βοήθεια κι από μας, κι αλληλεγγύη με κατεύθυνση την ανθρωπιά, ήρθαν αυτοί οι άνθρωποι για τον έναν ή τον άλλο λόγο νόμιμα ή παράνομα – παράνομα ήρθαν στη χώρα μας – και νομίζω ότι μέχρι να κινηθούν οι διαδικασίες τους ασύλου πρέπει να έχουμε την καλύτερη συμπεριφορά.»

Όσο για τη συμμετοχή της Μεσσηνίας είπε: «Δεν μπορώ να σας πω με λεπτομέρεια το τι θα γίνει για τη Μεσσηνία ή για την Ηλεία. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι, θα υπάρξει μια αναλογική κατανομή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, εξαιρουμένης της Θράκης για τους γνωστούς λόγους, ανάλογα με τον πληθυσμό.

Έχουμε αυτή τη στιγμή 2.500-3.000 άτομα με έμφαση στην περιοχή της Κορινθίας, στην Αργολίδα υπάρχουν και κάποιες οικογένειες που ζουν στην Τρίπολη, σε διαμερίσματα.»

Γνώμονας η ανθρωπιά. Με αυτό το συναίσθημα οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, σύμφωνα μ τον περιφερειάρχη κ. Νίκα ο οποίος τόνισε ότι οι τοπικές κοινωνίες δεν θα πιεστούν, αλλά έχουμε την ηθική υποχρέωση να προσφέρουν φιλοξενία σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

ΟΧΙ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Επισήμανε ότι «Η θέση της περιφέρειας είναι ότι η αν τοπική κοινωνία θέλει την συγκεκριμένη αποστολή, εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, όπως για παράδειγμα η Τρίπολη, ή παλαιοτέρα το Κρανίδι. Αν υπάρχει αντίδραση προφανώς εμείς δεν θα πιέσουμε, όμως, είμαι βέβαιος ότι θα βρεθούν ιδιοκτήτες, επαγγελματίες, ξενοδοχεία τα οποία ετοιμάζονται ιδιαίτερα αυτή την περίοδο. Τα χρήματα είναι αρκετά, είναι περισσότερα από αυτά τα οποία δίνονται με τις εμπορικές μισθώσεις και νομίζω ότι θα είναι πολλοί αυτοί που θα θελήσουν να συμμετάσχουν!» για να καταλήξει “Εφόσον έρχονται στον τόπο μας οφείλουμε ως Έλληνες που είμαστε πάντα φιλόξενοι να ανταποκριθούμε, ώστε να γίνουν οι διαδικασίες ασύλου τα οριζόμενα από το Νόμο, ούτε ακραίες φωνές χρειάζονται”.

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ»

«Είναι κοινωνικό και ανθρωπιστικό το φαινόμενο και η χώρα σε αυτές τις δύσκολες ώρες που έχουν προκύψει, πρέπει να δείξει το ανθρώπινο πρόσωπο που είχε πάντοτε ο λαός μας.»

Παράλληλα ο Παναγιώτης Νίκας ξεκαθάρισε πως είναι ενάντια στη λογική των στρατοπέδων συγκέντρωσης αλλά υπέρ της φιλοξενίας με ενίσχυση των Δήμων σε ξενοδοχεία και οικίες: «Είμαστε κατά των στρατοπέδων. Δεν συμφωνούμε. Το στρατόπεδο είναι στρατόπεδο! Εφόσον πληρώνουμε και Ευρωπαϊκή Ένωση και ΟΗΕ, σπίτια, ξενοδοχεία και φιλοξενία σε ανθρώπινες συνθήκες.»

Για να συμπληρώσει «Καλώς δίνει η Κυβέρνηση αυτά τα χρήματα για την ενίσχυση των Δήμων όπου στις περιοχές θα νοικιαστούν σπίτια και ξενοδοχεία. Προσέξτε το ξενοδοχείο και το σπίτι, έχει και την έννοια της προσωρινότητας. Ενώ ένας δημόσιος χώρος έχει την έννοια της μονιμότητας». Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του επισημαίνοντας την ανάγκη προσοχής ως προς το ποίον των ανθρώπων που εισέρχονται στην χώρα μας προσδίδοντας την ανθρωπιστική διάστασης της υπόθεσης, συστήνοντας ηρεμία, συνεργασία, ψυχραιμία ώστε να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η όλη κατάσταση.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ
Πηγή: foninews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ