ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Γιάννης Γκιόλας: Πώς διαγράφεται η πρόοδος του έργου του Αναβάλου στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:50:00 μ.μ. | | | |
Γιάννης Γκιόλας: Πώς διαγράφεται η πρόοδος του έργου του Αναβάλου στην Ερμιονίδα
Επειδή είναι εις βάρος της προόδου του έργου της Μεταφοράς αρδευτικού νερού του Αναβάλου στην Ερμιονίδα η διαρκής μεμψιμοιρία και τα θρυλούμενα περί ανεκδότου, είναι αναγκαίο να διευκρινίσω τα εξής :
Aσφαλώς και έχει αργήσει υπερβολικά η εξέλιξη του έργου αυτού. Το σοφότερο, όμως, δεν είναι , στην παρούσα στιγμή, η απόδοση και ο καταλογισμός των όποιων ευθυνών.

Ερωτηματικά, εύλογα, γεννιούνται και για τον επιλεγέντα τρόπο άρδευσης, με τη μεταφορά νερού από τον Ανάβαλο και όχι η εκμετάλλευση νερού από φράγματα μεγάλα, όπως της Τζερτζελιάς ή και μικρότερα, και αν εντέλει η μέθοδος αυτή θα ήταν αποδοτική.

Ο παράγοντας του κόστους της μεταφοράς αποτελεί, επίσης, μία ουδόλου ευκαταφρόνητη παράμετρο στο θέμα.

Όμως, στη φάση αυτή, που το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014 – 2020 με κωδικό ΟΠΣΑΑ : 0011313847 και έχουμε, πλέον, το σοβαρότερο εργαλείο για την προώθηση του έργου , όλοι πρέπει να αναγνωρίσουν την αξία του θετικού αυτού στοιχείου και ενώνοντας τις δυνάμεις μας να απαιτήσουμε να εφαρμοστεί η ειλημμένη απόφαση, εάν θέλουμε να ποτισθεί η Ερμιονίδα με νερό από τον Ανάβαλο.

Μάλιστα, θα πρέπει να τονισθεί ότι δεν μηδενίζουμε τις μέχρι τώρα ενέργειες όσων προώθησαν τις διαδικασίες εξέλιξης του έργου μέχρις εδώ .

Να υποδείξω, συγχρόνως, ότι η τελική απόφαση της ένταξης υπογράφηκε από τον πρώην Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπο Κασίμη, και είναι η υπ’αρ.πρωτ. 4709/ 2 - 7- 2019 με ΑΔΑ : ΩΩΡΠ4653ΠΓ – ΗΩΣ. Προ της τελικής υπογραφής, η οριστική ένταξη του έργου αυτού στη Δράση 4.3.1 «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων», με συνολικό προϋπολογισμό 68.350.000,00 ευρώ, έγινε με απόφαση του πρώην ΥΠΑΑΤ, κ. Σταύρου Αραχωβίτη και με τη συνυπογραφή του τότε Υφυπουργού Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, που επέλεξαν το έργο αυτό ως πρώτο και πλέον βαρύνον, μεταξύ 31 συνολικά αρδευτικών έργων για όλη την Ελλάδα, που εντάχθηκαν ομαδικά στη Δράση αυτή.

Το θετικό αυτό βήμα πρέπει να εκμεταλλευτούμε, να πατήσουμε σ’ αυτό όλοι μαζί, ώστε να δούμε το έργο να εκτελεσθεί, αποστομώνοντας τους ευλόγως αμφισβητούντες, τους απαισιόδοξους , αλλά και τις Κασσάνδρες κακών ειδήσεων που ίσως και να επιθυμούν να σταθούν εμπόδιο στη συντέλεσή του.

Όσοι θέλουν την πρόοδό του, όμως, και είναι οι περισσότεροι, μπορούμε και πρέπει συστρατευόμενοι να το καταφέρουμε!

Εντέλει, ας πάρουμε από κοινού, με αισιοδοξία και μαχητικότητα την τύχη των έργων στα χέρια μας, για να μπορέσει όλη η Ερμιονίδα να καρπωθεί ένα τόσο αξιόλογο έργο στο εγγύς μέλλον.

Γιάννης Γκιόλας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ