ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Απεγκλωβισμός και απελευθέρωση οχιάς στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:58:00 π.μ. | | | |
Απεγκλωβισμός και απελευθέρωση οχιάς στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Ο αγρότης Αριστείδης Τσιρίκος που διακρίνεται για την μεγάλη του αγάπη στα φίδια και τον αγώνα που κάνει αρκετά χρόνια για να μεταστρέψει την άποψη αλλά και τον φόβο που έχει ο περισσότερος κόσμος για αυτά, απεγκλώβισε σήμερα Σάββατο 12 Οκτωβρίου μία οχιά από γκαράζ αγροτικής κατοικίας σε περιοχή του Ναυπλίου, καθώς το φίδι είχε εγκλωβιστεί και δεν μπορούσε να φύγει.


Ο αγρότης μετά τον απεγκλωβισμό της οχιάς την άφησε και πάλι ελεύθερη στο φυσικό της περιβάλλον όπως κάνει εξάλλου κάθε φορά που τον καλούν για την απομακρυνση κάποιου φιδιού.
Οι οχιές είναι είδη ιοβόλων/δηλητηριωδών φιδιών που ανήκουν στην οικογένεια Εχιδνίδες. Η γεωγραφική τους εξάπλωση περιλαμβάνει όλα τα μέρη του κόσμου.Το σώμα της οχιάς έχει σχήμα κυλίνδρου, χρώμα σταχτί προς το ξανθό και καλύπτεται από φολίδες, όπως και το κεφάλι.
Επίσης, στη ράχη το φίδι έχει σκούρα σχέδια σε σχήμα τεθλασμένης γραμμής, ενώ στο κεφάλι τα σχήματα που έχει σχηματίζουν το γράμμα Χ ή Λ. Το μήκος φθάνει στα αρσενικά μέχρι 60 εκατοστά. Τα θηλυκά έχουν πιο μικρό μήκος. Το κεφάλι της είναι πιο πλατύ προς τα πίσω και διακρίνεται έντονα από το σώμα. Η ουρά της είναι κοντή.
Έχει δυνατή όραση ακόμα και στο σκοτάδι, ενώ η ίριδα των ματιών της έχει την ιδιότητα να αλλάζει ανάλογα με την ένταση του φωτός. Στην άνω γνάθο είναι εξοπλισμένη με δύο μυτερά δόντια, μεγαλύτερα από τα κοινά που έχει, τα οποία συνδέονται με αδένες που εκκρίνουν δηλητήριο. Γεννά 10-20 ζωντανά μικρά, τα οποία έχουν δηλητήριο.
Η τροφή τους είναι κυρίως σαύρες. Όταν η οχιά δαγκώσει τη λεία, τότε πιέζονται οι αδένες και εκκρίνεται δηλητήριο, το οποίο μέσω των δοντιών περνά στην πληγή του θύματος. Ανάλογα με τις περιστάσεις, η οχιά έχει την ικανότητα να καθορίζει την ποσότητα δηλητηρίου που θα χύσει στο θύμα της.
Γενικότερα, η ποσότητα του δηλητηρίου είναι ανάλογη του μεγέθους του φιδιού. Κάθε χρόνο το δέρμα της αλλάζει, ενώ ανήκει στα είδη που πέφτουν σε χειμερία νάρκη. Οι οχιές δεν επιτίθενται ποτέ στον άνθρωπο εάν δεν πατηθούν, πιαστούν ή απειληθούν άμεσα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ