ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Επαναλειτουργήσουν ταχύρρυθμα τμήματα Μετεκπαίδευσης (ΣΤΕ) στη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:35:00 π.μ. | | | |
Επαναλειτουργήσουν ταχύρρυθμα τμήματα Μετεκπαίδευσης (ΣΤΕ) στη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Άργους
Eνημερώνουμε τους εργαζόμενους στον τουρισμό της περιοχής μας ( Αργος, Ναύπλιο, και Ερμιονίδα) ότι, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020, θα επαναλειτουργήσουν ταχύρρυθμα τμήματα Μετεκπαίδευσης (ΣΤΕ), με φορέα υλοποίησης το ΙΕΚ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Αργους. 

Συγκεκριμένα έχουν εγκριθεί από το Υπ Τουρισμού κατόπιν σχετικής προτάσεώς μας 2 τμήματα για τις ειδικότητες του Επισιτισμού ( εστιατοριακό) και της Υποδοχής και τα μαθήματα θα διεξαχθούν στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτηρίου στο Αργος κατά τις απογευματινές ώρες. 

Τα ως άνω προγράμματα θα περιλαμβάνονται σε προκήρυξη του Υπουργείου Τουρισμού- η οποία αναμένεται σύντομα - και οι υποψήφιοι-ες γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή & μοριοδότηση, με την προϋπόθεση τήρησης των ακολούθων σύμφωνα πάντα με την σχετική διαδικασία 

-Να είναι Έλληνες υπήκοοι (ή υπήκοοι κρατών-μελών της Ε.Ε. σε ποσοστό μέχρι 20% του ανώτατου αριθμού εκπαιδευομένων). 

-Να έχουν πραγματοποιήσει στην ειδικότητα που θα προκηρυχθεί, κατά την τελευταία τριετία ή εκατό (100) ημερομίσθια (ένσημα) ανά έτος (συνολικά τριακόσια 300 ένσημα) ή τριακόσια πενήντα (350) ημερομίσθια συνολικά (ανεξάρτητα από το σε ποιο από τα τρία έτη (3) έτη έχουν πραγματοποιηθεί). 

-να είναι, κατ' ελάχιστο κάτοχοι απολυτηρίου υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ήτοι Δημοτικού Σχολείου για όσους αποφοίτησαν μέχρι το 1980 ή Γ' Γυμνασίου για όσους αποφοίτησαν από το 1981και μετά, -να είναι ηλικίας έως 55 ετών κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αιτήσεως. 

-οι ξένοι υπήκοοι να γνωρίζουν καλά την ελληνική γλώσσα και να είναι κάτοχοι πιστοποιητικού γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 με σχετική αναγνώριση αντιστοιχίας και ισοτιμίας τίτλου, 

-για τους πρόσκαιρα ανέργους, η διάρκεια ανεργίας να μην υπερβαίνει τους δώδεκα (12) μήνες. 

- να είναι εργαζόμενοι κατά την περίοδο της αιτήσεως σε κάποια από τις παραπάνω ειδικότητες που θα προκηρυχθούν. 

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης του ν. 1077/1980(Α΄ 225) του Υπουργείου Τουρισμού απευθύνονται στον ενεργό πληθυσμό της χώρας, τον απασχολούμενο στον τομέα του τουρισμού. 

Ειδικότερα, τα τμήματα αυτά απευθύνονται σε εργαζόμενους και πρόσκαιρα άνεργους εμπειροτέχνες, οι οποίοι απασχολούνται στα πάσης φύσεως ξενοδοχειακά καταλύματα (κύρια και μη κύρια), σε καζίνο και σε κέντρα εστίασης και αναψυχής (ενδεικτικά αναφέρονται νυκτερινά κέντρα ψυχαγωγίας, κοσμικές ταβέρνες, εστιατόρια, μαζικά κέντρα εστίασης (catering), ζαχαροπλαστεία, καφενεία, μπαρ και σνακ-μπαρ). 

Σκοπός των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης του Υπ Τουρισμού είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τομέα του τουρισμού, η ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και η συνολική βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο. 

Η επιτυχής παρακολούθηση και φοίτηση οδηγεί μετά από εξετάσεις στην απόκτηση του Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης και της υπαλληλικής ιδιότητας κατοχυρώνοντας επίσης επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980 και ν. 2112/1920 (Α΄ 67). 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την φοίτηση στην Μετεκπαίδευση του Υπ Τουρισμού μπορούν να αντλούν οι ενδιαφερόμενοι στην Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος ( τηλ 27510 20115,20127). Άργος 23/010/2019 

Ο Δ/ντής Κων/νος Καχριμάνης. 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ