ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

Π. Νίκας: "Εθνικό πρόβλημα και εθνικοί κίνδυνοι για τη χώρα με το μεταναστευτικό - προσφυγικό "

Π. Νίκας: "Εθνικό πρόβλημα και εθνικοί κίνδυνοι για τη χώρα με το μεταναστευτικό - προσφυγικό "
Πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη στρατηγική από την κυβέρνηση για το μεταναστευτικό – προσφυγικό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, στη συνεδρίαση της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας), χθες Τετάρτη στην Αθήνα.


“Είναι απολύτως αναγκαίο να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση την στρατηγική της. Από την πλευρά τους, οι περιφερειάρχες πρέπει να συνεννοηθούν με τους δημάρχους, οι οποίοι επιβάλλεται να έχουν τον πρώτο λόγο, για την εγκατάσταση ή μη στην περιοχή τους μεταναστών -κι αυτό γιατί οι τοπικές κοινωνίες είναι αυτές που υφίστανται τα μεγάλα βάρη.

Επαναλαμβάνω ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν στρατόπεδα, είτε για ανοιχτή, είτε για κλειστή φιλοξενία, γιατί τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι περισσότερα από αυτά τα οποία λύνονται. Αυτό που πρέπει είναι να υπάρξει πολιτική ενοικίασης διαμερισμάτων, σπιτιών, ξενοδοχείων, την στιγμή που δίνεται η δυνατότητα η δαπάνη αυτή να καλύπτεται από τα προγράμματα «ΕΣΤΙΑ» και «HELIOS 2», τα οποία χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Συμπερασματικά, κι επειδή υπάρχει εθνικό πρόβλημα και εθνικοί κίνδυνοι, πρέπει να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας, να συμβάλλουμε ισομερώς, αλλά σύμφωνα με ένα ξεκάθαρο σχέδιο, το οποίο έχει ευθύνη η κυβέρνηση να εκπονήσει”.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ