ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ Ομάδα εκπαιδευτικών για τη συλλογική δράση: Αγώνας για τα … αυτονόητα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:46:00 μ.μ. | |
ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΧΘΗ Ομάδα εκπαιδευτικών για τη συλλογική δράση:  Αγώνας για τα … αυτονόητα
Με αφορμή πρόσφατες κινητοποιήσεις μαθητών και τοπικών αρχών στον νομό μας, είμαστε αναγκασμένοι να καταγγείλουμε εκ νέου την απαράδεκτη κατάσταση που εξακολουθεί να υπάρχει σε αρκετά σχολεία ανά την Ελλάδα. 

Παρά τις μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών, τα κενά εξακολουθούν να είναι σοβαρά 6 εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Χιλιάδες διδακτικές ώρες έχουν ήδη χαθεί, μεταξύ αυτών και ώρες πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων. Προφανώς η "κανονικότητα" στα σχολεία δεν έχει επανέλθει ακόμα…

Η αντίδραση, ιδιαίτερα στις περιοχές που το πρόβλημα είναι έντονο, φουντώνει από μαθητές, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, τοπικές ΕΛΜΕ, τοπική αυτοδιοίκηση και αρκετά σχολεία τελούν ήδη υπό κατάληψη. Το πρόβλημα κατήγγειλε πρόσφατα και η ΕΛΜΕ Αργολίδας (ΑΠ 60/17 Οκτωβρίου 2019 με Θέμα: «Κάλυψη λειτουργικών κενών-Μόνιμοι διορισμοί»).

Από την πλευρά τους μαθητές/τριες του νομού μας διεκδικούν με το δικό τους τρόπο το αυτονόητο, να έχουν καθηγητές (ή μήπως όχι και τόσο αυτονόητο πια στην Ελλάδα των ΕΣΠΑ, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της διαρκούς υποβάθμισης των δημόσιων αγαθών όπως η παιδεία;).

Ως καθηγητές τους δεν μπορεί παρά να είμαστε στο πλευρό τους και να στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους. Και πάντως είναι ανεπίτρεπτο ο αγώνας τους να γίνεται αντικείμενο κακόπιστης αμφισβήτησης, ειρωνείας και μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων…

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και τοπική κοινωνία έχουμε χρέος να προασπίσουμε το δημόσιο σχολείο απέναντι σε πολιτικές και πρακτικές που γεννούν διαρκώς νέες παθογένειες!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ