ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Υποψήφιο ξανά σύμφωνα με δημοσιεύματα το στρατόπεδο Ναυπλίου για να φιλοξενήσει μετανάστες

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:20:00 π.μ. | | |
Υποψήφιο ξανά σύμφωνα με δημοσιεύματα το στρατόπεδο Ναυπλίου για να φιλοξενήσει μετανάστες
Μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου, περίπου 15.000 πρόσφυγες και μετανάστες, σύμφωνα με δημοσιεύματα που κατακλύζουν σήμερα όλα τα μέσα ενημέρωσης θα μεταφερθούν σε νέα κέντρα φιλοξενίας.

Πλέον, όπως φαίνεται, έχει αλλάξει η αναλογία προσφύγων και μεταναστών που εισέρχονται στην χώρα, καθώς η πλειοψηφία είναι πια οικονομικοί μετανάστες, σε αντίθεση με το παρελθόν που η πλειοψηφία ήταν πρόσφυγες.

Για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της επαναπροώθησής τους, οι μετανάστες θα μεταφερθούν αρχικά σε κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα.

Τα 8 προαναχωρησιακά κέντρα που θα συνεχίσουν να λειτουργούν βρίσκονται στις εξής περιοχές:

Ταύρος
Αμυγδαλέζα
Κόρινθος
Παρανέστι Δράμας
Ξάνθη
Φυλάκιο Ορεστιάδας
Μόρια Λέσβου
Κως


Σε αυτά τα κέντρα θα προστίθενται όσοι δεν έχουν δικαίωμα ασύλου.

Τα νέα υποψήφια κέντρα είναι τα εξής κλειστά ή ανενεργά στρατόπεδα:

Πυροβολικού στη Θήβα
Μηχανικού στο Ναύπλιο
Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα
Τάγμα Πεζικού στο Ρέθυμνο
Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι
1ο Σύνταγμα Πεζικού
ΔΙΚΕ στην Τρίπολη
Υγειονομικού στην Άρτα
Εφοδιασμού-Μεταφορών στη Σπάρτη
Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού στα Γρεβενά
Υλικού Πολέμου στη Λαμία
Διακλαδικό Κέντρο στην Τρίπολη


Σε αυτά τα κέντρα θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μετά την υπερπλήρωση των 8 υπαρχόντων.

Τα κέντρα της Σπάρτης και του Ναυπλίου είναι αυτά που μέχρι στιγμής πληρούν τις προϋποθέσεις, καθώς οι υποδομές είναι σε καλύτερες συνθήκες.

Θα πάρει χρόνο για να προετοιμαστούν και τα υπόλοιπα κέντρα, δεδομένου ότι οι ροές αυξάνονται, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Τώρα εν αναμονή βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος είχε για χθες συνάντηση με τον υφυπουργό Άμυνας, η οποία όμως αναβλήθηκε λόγω της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Αμερικής στην Ελλάδα και ο οποίος έχει ζητήσει τις εγκαταστάσεις των στρατοπέδων στην Πελοπόννησο συμπεριλαμβανομένου και του Ναυπλίου για να στεγασθούν υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο κύριος Νίκας επίσης έχει ταχθεί κατά της μετατροπής των στρατοπέδων σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και έχει υποστηρίξει πως οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να στεγαστούν σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία, όπως εξάλλου φαίνεται και από την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ψάχνει να μισθώσει ανάλογα οικήματα 

Επίσης, στο στρατόπεδο Ναυπλίου σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσίευμα μας, που δεν διαψεύσθηκε μέχρι σήμερα, ο χώρος του στρατοπέδου προβλέπεται θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ξενώνων οι οποίοι θα εξυπηρετούν αφενός τα στελέχη που υπηρετούν στην περιοχή, και αφετέρου θα μπορούν να διατεθούν για ολιγοήμερη παραμονή στελεχών με τις οικογένειές τους.

Τα κτίρια που υπάρχουν μέσα στη μονάδα διαμορφώνονται σε διαμερίσματα και τον επόμενο μήνα καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να παραδοθούν

-7 διαμερίσματα των 75 τετραγωνικών μέτρων ικανά να φιλοξενήσουν μια τυπική οικογένεια
-και άλλα 4 διαμερίσματα των 50 τετραγωνικών μέτρων ικανά να φιλοξενήσουν ζευγάρια ή μικρότερη οικογένεια.

Σε επόμενη φάση προγραμματίζεται η διαμόρφωση άλλων 4 διαμερισμάτων, ενώ στο πρόγραμμα είναι άλλα 4 μικρότερα των 21 τετραγωνικών μέτρων.

Δεν γνωρίζουμε αν τελικά το εγχείρημα αυτό του ΓΕΣ εγκαταλείφθηκε λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις αυξημένες ροές των μεταναστών.

Αυτή την στιγμή λοιπόν κανείς δεν ειναι σε θέση να επιβεβαιώσει επίσημα τι ακριβώς θα γίνει, ενώ οι πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες έχουν ανησυχήσει την τοπική κοινωνία καθώς όλοι υποψιάζονται πως αν τελικά επιλεχθεί το στρατόπεδο Ναυπλίου να φιλοξενήσει μετανάστες, θα γίνει ξαφνικά και ερήμην των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ