ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Ο Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Γουέαρ στο Ναύπλιο

Ο Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Γουέαρ στο Ναύπλιο
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος Γουέαρ, με ομάδα Βρετανών Ορθοδόξων προσκυνητών επισκέφτηκε την Αργολίδα την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019. 


Ο μητροπολίτης τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε προσκυνηματική εκδρομή στην Ελλάδα. Στην Αργολίδα επισκέφτηκαν την Ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά στο Ναύπλιο καθώς κι άλλα μοναστήρια.
Τις προηγούμενες ημέρες οι προσκυνητές από την Μεγάλη Βρετανία επισκέφτηκαν την Ιερά Μητρόπολή Μονεμβασίας και Σπάρτης όπου συναντήθηκαν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ευστάθιο και περιηγήθηκαν Ιερά προσκυνήματα καθώς και τον Αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.
Ο μητροπολίτης Διοκλείας Κάλλιστος κατά την επίσκεψη του στο Ναύπλιο ,στην Ιερά μονή Καρακαλά, μίλησε με την ηγουμένη της μονής μοναχή Χριστονύμφη και περιηγήθηκε μαζί με τους Βρετανούς προσκυνητές τη μονή. Η περιήγηση έκλεισε με μοναστηριακό κέρασμα από τις μοναχές.

Ο Κάλλιστος Γουέαρ (αγγλ.: Timothy Richard Ware, γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου 1934) είναι Άγγλος ορθόδοξος επίσκοπος και θεολόγος. Το 1982 χειροτονήθηκε τιτουλάριος επίσκοπος και το 2007 μητροπολίτης Διοκλείας, υπό το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.
Ο Κάλλιστος Γουέαρ γεννήθηκε στο Μπαθ, Σόμερσετ, της Αγγλίας το 1934. Ήταν λαϊκός Αγγλικανός μέχρι το 1958 οπότε σε ηλικία 24 ετών, βαπτίσθηκε Ορθόδοξος Χριστιανός και έγινε δεκτός στην Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Αφού ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στο Westminster School του Λονδίνου, σπούδασε φιλολογία και θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου έλαβε πτυχίο και μεταπτυχιακό με τη διάκριση First Class Honours και τελικά το 1965 το διδακτορικό με θέμα τα Ασκητικά έργα του Μάρκου του Ερημίτη. Το 1959 - 1960 διδάσκει ως Jane Eliza Procter Visiting Fellow στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον και το 1966 εκλέγεται και διορίζεται Spalding Lecturer in Eastern Orthodox Studies στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, μέχρι το 2001, διδάσκοντας κλασική και βυζαντινή φιλοσοφία και Ορθόδοξη θεολογία.
Το 1970 εκλέγεται Fellow του Pembroke College της Οξφόρδης, και το 1971 ονομάζεται Senior Denyer and Johnson Scholar του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Ως επισκέπτης καθηγητής έχει διδάξει στο Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο της Ρώμης το 2006

Το 1965 χειροτονήθηκε διάκονος λαμβάνοντας το όνομα Κάλλιστος. Το 1966 χειροτονήθηκε ιερέας και Αρχιμανδρίτης και εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτμο. Το 1982 αναδείχθηκε Βοηθός Επίσκοπος του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Από το 1983 ηγείται του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Ορθόδοξης Πνευματικότητας Η Αγία Θεοσέβεια και το 1966 ιδρύει την Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα της Αγίας Τριάδος στην Οξφόρδη. Από το 1973 συμμετέχει ως μέλος της Επιτροπής του Διαλόγου Ορθοδόξων - Αγγλικανών. Είναι πρόεδρος της Οικουμενικής Οργάνωσης Blessed Virgin Mary και είναι συνεκδότης του περιοδικού Subornst
Έχει αναγορευθεί διδάκτωρ επίτιμος στο Πανεπιστήμιο Cluj-Napoca της Ρουμανίας, στο Lawrence University του Wisconsin των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Ρωσική Ακαδημία Επιστημών της Μόσχας, στην Ορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Βελιγραδίου, στο Ινστιτούτο Ορθοδόξου Θεολογίας Αγίου Σεργίου στο Παρίσι και από τη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών το 2007. To 2008 αναγορεύθηκε αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Τον Ιούνιο του 2015 ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ