ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019

Η ΚΕΔΕ καλεί τους δήμους να μην προχωρήσουν σε εκλογή εκπροσώπων για ΠΕΔ και ΚΕΔΕ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:05:00 μ.μ. | | |
Η ΚΕΔΕ καλεί τους δήμους να μην προχωρήσουν σε εκλογή εκπροσώπων ΠΕΔ και ΚΕΔΕ
Τα τεράστια λάθη που έχει το ΠΔ 94/2019 για την εκλογή εκπροσώπων στην ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ και οι αντιφάσεις σε σχέση με την αναλογική εκπροσώπηση των δήμων, οδήγησαν σε ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ να βγάλει μόνη της τον πίνακα και να τον στείλει προς έγκριση στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που είχε ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔΕ κ. Ζυγούρης, το Υπ. Εσωτερικών για πρώτη φορά δεν προτίθεται να βγάλει ούτε εφαρμοστική εγκύκλιο, ούτε πίνακα με τους εκπροσώπους που αναλογούν σε κάθε δήμο.

Οπως επισήμανε και ο κ. Ζυγούρης αλλά και τα μέλη Κυρίζογλου, Ιωακειμίδης και Μπίρμας, η κατάσταση αυτή ενέχει τον κίνδυνο οι δήμοι να εκλέξουν παραπάνω ή λιγότερους εκπροσώπους από αυτούς που δικαιούνται και να ακολουθήσει διαδικασία ενστάσεων.

Εκτός όμως από το θέμα της εκπροσώπησης, τόσο ο κ. Ζυγούρης όσο και ο κ. Κυρίζογλου επεσήμαναν σωρεία λαθών στο ΠΔ 94 όπως αναφορά σε νόμους που έχουν αλλάξει, ή αντιφατικές διατάξεις ή ακόμη και αναφορά σε ποιλίκο σε πολλαπλασιασμό.

Ο κ. Κυρίζογλου μίλησε για κακή νομοθέτηση ενώ αναφορές έγιναν σε έδρες που χάνονται χωρίς να διευκρινίζεται ποιος δήμος τις παίρνει.

Τελικά ομόφωνα η ΚΕΔΕ καλεί τους δήμους να μην προχωρήσουν σε εκλογή εκπροσώπων για τις ΓΣ των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ μέχρι να αποσταλούν οι πίνακες με τις έδρες που δικαιούνται
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ