ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Γ.Γκιόλας: Η προανακριτική θα συνεχίσει με Τζανακόπουλο – Πολάκη στη σύνθεσή της

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:02:00 π.μ. | | |
«Εμμένουμε στην πρόταση που έχει γίνει από τον πρόεδρό μας, τον κ. Τσίπρα, και τα επτά μέλη που εξαρχής οριστήκαμε, θα συνεχίσουμε να παραμένουμε ενεργοί στην επιτροπή αυτή», δήλωσε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Γκιόλας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», για την εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από μέλη της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Θεωρούμε εντελώς παράνομη την εξαίρεση των Τζανακόπουλου- Πολάκη, γι’ αυτό και χθες δεν τη νομιμοποιήσαμε με την ψήφο μας. Αποφύγαμε να πάρουμε καν θέση, γιατί δεν έπρεπε να νομιμοποιηθεί αυτή η παράτυπη και παράνομη -κατ' εμάς- διαδικασία. Θα συνεχίσει η Επιτροπή με τους ίδιους μετέχοντες, δεν υπάρχει άλλη περίπτωση [...] Θα κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες, ο κ. Τσίπρας θα προσφύγει με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, για να διευθετηθεί το θέμα και να αρθούν οι όποιες επιφυλάξεις» διευκρίνισε ο βουλευτής, ο οποίος μετέχει στην εν λόγω κοινοβουλευτική επιτροπή.

Σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε για την εξαίρεση των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη από τη Επιτροπή, με επίκληση αμφισβήτησης της νομιμότητας συμμετοχής τους ο κ. Γκιόλας παρατήρησε: «Έχουμε το εξής αντιφατικό φαινόμενο, μια επιτροπή 25 μελών να παίρνει απόφαση, για να εξαιρέσει ή να αυτοεξαιρέσει κάποια από τα μέλη της. Εδώ δε φτάνουν οι προβλεπόμενοι από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας κανόνες, όπου παραπέμπει η άλλη πλευρά [...] Δεν μπορεί ο ενιστάμενος να είναι ταυτόχρονα και κριτής, αυτός δηλαδή που προβάλλει κάποια αντίρρηση ή αυτός που αντιλέγει να κρίνεται ή και να αυτοκρίνεται.

Το δικαίωμα του ποιοι μετέχουν στην Επιτροπή είναι αποκλειστική προνομία της κάθε κοινοβουλευτικής ομάδας. Επτά μέλη διοριστήκαμε εμείς μετά από πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος πήρε απλώς τα επτά μέλη, τα προσέθεσε και μαζί με τον κατάλογο των υπολοίπων μελών απάρτισαν την εξεταστική επιτροπή», πρόσθεσε ο κ. Γκιόλας κάνοντας λόγο για «νομικό σολοικισμό» και για «καταστάσεις που οδηγούν σε φαλκίδευση δημοκρατικών, συνταγματικών, νομίμων δικαιωμάτων».

Σε ό,τι αφορά το έργο της Επιτροπής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωσε ότι «εκείνο που μας ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να λάμψει η αλήθεια, η οποία είναι πανθομολογούμενη, είναι παγκόσμια και κοινή αποδοχή ότι η Novartis, όπου αναμείχθηκε, σκανδάλισε και διέφθειρε τους πάντες και τα πάντα». Στο πλαίσιο αυτό εκτίμησε ότι «με τον τρόπο τους η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να αντιστρέψουν, να διαστρεβλώσουν και να κρύψουν όλο αυτό το σύστημα της τεράστιας διαπλοκής και διαφθοράς, λέγοντας και ισχυριζόμενοι ότι όλο αυτό ήταν μια σκευωρία, κάτι που δεν αντέχει σε οποιαδήποτε λογική».

Ακούστε όλη την συνέντευξη του Γιάννη Γκιόλα στο παρακάτω ηχητικό:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ