ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Στη νέα σύνθεση του Συμβουλίου Μουσείων του ΥΠΠΟΑ η Άλκηστη Παπαδημητρίου

Στη νέα σύνθεση του Συμβουλίου Μουσείων του ΥΠΠΟΑ η Άλκηστη Παπαδημητρίου
 Ανακοινώθηκε την Πέμπτη 24/10 από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, η νέα σύνθεση του Συμβουλίου Μουσείων του ΥΠΠΟΑ. Το νέο συμβούλιο αντικαθιστά τα παραιτηθέντα μέλη για το υπόλοιπο της θητείας του Συμβουλίου, μέχρι τις 16 Μαϊου 2022.
Η νέα σύνθεση του Συμβουλίου Μουσείων του ΥΠΠΟΑ αποτελείται από τους:

1.Γιώργο Διδασκάλου, Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ως Πρόεδρο, αναπληρούμενο από την Ελένη Σβολοπούλου, Νομική Σύμβουλο του Κράτους στο ΥΠΠΟΑ.

2.Αμαλία Ανδρουλιδάκη, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων του ΥΠΠΟΑ, αναπληρούμενη από τον Αλέξανδρο Ξενάκη, Αναπληρωτή Ελλείποντος Προϊσταμένου, της Διεύθυνσης Προστασίας και Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων.

3.Πολυξένη Βελένη, Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ, αναπληρούμενη από την Αθανασία Ψάλτη, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδος.

4.Μάριο Κωστάκη, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ, αναπληρούμενο από την Αντώνιο Σκλεπάρη, Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Εικαστικών, Αρχιτεκτονικής, Φωτογραφίας και Μουσείων Σύγχρονου Πολιτισμού.

5.Αναστασία Λαζαρίδου, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, αναπληρούμενη από την Ανδρομάχη Κατσελάκη, Προϊσταμένη του Τμήματος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

6.Αικατερίνη Δελλαπόρτα, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, αναπληρούμενη από τον Γεώργιο Κακαβά, αρχαιολόγο, Προϊστάμενο του Νομισματικού Μουσείου.

7.Ευαγγελία Στεφανή, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, αναπληρούμενη από τη Στυλιανή Μανδαλάκη, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου.

8.Μαρία Λαγογιάννη, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αναπληρούμενη από τον Αθανάσιο Θέμο, αρχαιολόγο, Προϊστάμενο του Επιγραφικού Μουσείου.

9.Μαρία Τσαντσάνογλου, Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του MOMus και Καλλιτεχνική Διευθύντρια του MOMus- Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Συλλογή Κωστάκη, αναπληρούμενη από τη Συραγώ Τσιάρα, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης MOMus και Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Πειραματικού Κέντρου Τεχνών MOMus.

10.Αλέξη Καλοκαιρινό, Πρόεδρο της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών/Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, αναπληρούμενο από την Αγγέλα Γιαννακίδου, Διευθύντρια του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης.

11.Κυριάκο Κουτσομάλλη, Διευθυντή του Μουσείου Ιδρύματος Γουλανδρή, αναπληρούμενο από τον Νικόλαο Καλτσά, αρχαιολόγο, επίτιμο Διευθυντή ΥΠΠΟΑ.

12.Όλγα Μεντζαφού, Επίτιμη Διευθύντρια Συλλογών της Εθνικής Πινακοθήκης, αναπληρούμενη από τον Στέφανο Καβαλλιεράκη, Διευθυντή του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών-Ιδρύματος Βούρου-Ευταξία.

13.Σοφία Στάικου, πρώην Πρόεδρο του Πολιτιστικού Ομίλου Ιδρύματος Πειραιώς, αναπληρούμενη από την Ξένια Πολίτη, Επιμελήτρια της Συλλογής Νεοελληνικού Πολιτισμού στο Μουσείο Μπενάκη.

14.Σταματία Χατζηνικολάου, επίτιμη Διευθύντρια του ΥΠΠΟΑ και Πρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), αναπληρούμενη από τον Φίλιππο Μαζαράκη-Αινιάν, επιμελητή του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου και Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM).

15.Δημήτριο Καφαντάρη, Α’ Αντιπρόεδρο Δ.Σ. ΚΕΔΕ, αναπληρούμενο από τον Ιωάννη Λυμπέρη, μέλος Δ.Σ. ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Ήλιδας.

16.Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, αναπληρούμενη από την Ελένη Μελίδη, λαογράφο, Προϊσταμένη του Μουσείου Νεώτερου Ελληνικού Πολιτισμού.

17.Άλκηστη Παπαδημητρίου, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, αναπληρούμενη από τον Κωνσταντίνο Σουέρεφ, αρχαιολόγο, Προϊστάμενο της ΕΦΑ Ιωαννίνων.

18.Δέσποινα Ζερνιώτη, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη του Μουσείου Ασιατικής Τέχνης, αναπληρούμενη από τη Σταυρούλα Σδρόλια, αρχαιολόγο, Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.

19.Ανδρομάχη Γκαζή, αρχαιολόγο-μουσειολόγο, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου, αναπληρούμενη από την Καλή Τζώρτζη, αρχαιολόγο-μουσειολόγο, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ