ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Δύτες της περιβαλλοντικής οργάνωσης «WE DIVE WE CLEAN» καθάρισαν το Ναυάγιο Ζακύνθου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:55:00 μ.μ. | | | |
Δύτες της περιβαλλοντικής οργάνωσης «WE DIVE WE CLEAN»  καθάρισαν το Ναυάγιο Ζακύνθου
Κλιμάκιο εθελοντών δυτών της περιβαλλοντικής οργάνωσης «WE DIVE WE CLEAN» ύστερα από πολυετή δραστηριότητα στους τομείς έρευνας & ανέλκυσης και στα πλαίσια του προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος που υλοποιεί εδώ και 7 χρόνια σε διάφορα μέρη της Ελλάδος με 164 δράσεις υποβρυχίων καθαρισμών και έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία/τεχνογνωσία από την περισυλλογή 60 και πλέον τόνων στερεών απορριμμάτων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. 
Βρέθηκε στην Ζάκυνθο και σε συνεργασία με την ομάδα Εθελοντών Ζακύνθου (Ε.ΘΟ.ΖΑ), το καταδυτικό κέντρο Divers Paradise, την Κοινοπραξία Πλοίων Πόρτο Βρώμης Μαριές, & το ΚΤΕΛ Ζακύνθου επιχείρησε υποβρύχιο & Παράκτιο καθαρισμό στο Ναυάγιο Ζακύνθου στις 13.10.2019 με στόχο να απομακρύνει από τον βυθό όσο το δυνατόν μεγαλύτερο όγκο απορριμμάτων. 
Το αποτέλεσμα της κατάδυσης σε σύνολο 56΄ έφερε στην επιφάνεια 100 κιλά απορριμμάτων από τον βυθό. 
Ανελκύθηκαν πλαστικά μπουκάλια, βατραχοπέδιλα, μάσκες, παπούτσια, γυαλιά ηλίου, Κουτάκια αλουμινίου, Γυάλινες συσκευασίες, Σιδερένιοι σωλήνες, κ.λ.π. 
Η κατάσταση του βυθού ήταν σε πολύ κατάσταση και τα απορρίμματα που βρέθηκαν έδειξαν ότι μεγάλος μέρος από αυτών που βρέθηκαν εκεί ήταν από αμέλεια των λουομένων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ