ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Πιέζει ο Γκιόλας για την δημιουργία Yπολιμεναρχείου στην Ερμιονίδα και λιμενικό τμήμα στην Κοιλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:33:00 π.μ. | | | | |
Πιέζει ο Γκιόλας για την δημιουργία Yπολιμεναρχείου στην Ερμιονίδα και λιμενικό τμήμα στην Κοιλάδα
Ερώτηση στη βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές Γκιόλας Γιάννης, Αραχωβίτης Σταύρος, Καφαντάρη Χαρά, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος και Σαρακιώτης Γιάννης για την ανάγκη αναβάθμισης ενός – εκ των δύο – Λιμενικών Τμημάτων του Δήμου Ερμιονίδας και την επανασύσταση του Λιμενικού Τμήματος Κοιλάδας Αργολίδας.

Ο Δήμος Ερμιονίδας βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Πελοποννήσου, διαθέτει μεγάλο μήκος ακτογραμμών και αυξημένη τουριστική ανάπτυξη. Πληθώρα ξενοδοχειακών μονάδων, υψηλού επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών, είναι εγκατεστημένες στην περιοχή, όπως και πολιτών της Ελλάδας και του εξωτερικού έχουν επιλέξει την εν λόγω περιοχή για τις κατοικίες τους.

Ωστόσο, ενώ η εν λόγω τουριστική ανάπτυξη βαίνει ολοένα και αυξούμενη, οι τοπικές υποδομές, και δη, εν προκειμένω, οι λιμενικές αρχές της περιοχής αντιμετωπίζουν σοβαρή δυσκολία να διαχειριστούν τη ροή τουριστών και παραθεριστών, ήτοι τη διαρκή κυκλοφορία και ελλιμενισμό σκαφών, υδροπτέρυγων και ταχυπλόων στην περιοχή, παρότι μάλιστα, καταβάλλουν πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες, για το σκοπό τούτο.

Οι λιμενικές αρχές του Δήμου Ερμιονίδας έχουν σοβαρή έλλειψη προσωπικού και μέσων για τη βέλτιστη περάτωση των αρμοδιοτήτων τους στην περιοχή, και αυτό προκύπτει ευθέως τόσο από το αρχείο του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Πορτοχελίου όσο και από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ερμιόνης.

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

• Προτίθεται να προωθήσει την αναβάθμιση και επαρκή στελέχωση ενός εκ των δύο λιμενικών τμημάτων του Δήμου Ερμιονίδας σε Yπολιμεναρχείο ;

• Προτίθεται να επανασυστήσει το λιμενικό τμήμα Κοιλάδας Αργολίδας ;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Γκιόλας Γιάννης
Αραχωβίτης Σταύρος
Καφαντάρη Χαρά
Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος
Σαρακιώτης Γιάννης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ