ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Ναβαλίνες: Μείωση της παραγωγής στην Αργολίδα σε ποσοστό 40% - Οι τιμές 28 μέχρι 30 λεπτά το κιλό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:38:00 μ.μ. | | |
Ναβαλίνες: Μείωση της παραγωγής στην Αργολίδα σε ποσοστό 40%  - Οι τιμές 28 μέχρι 30 λεπτά το κιλό
Οψίμιση παραγωγής αλλά μεγάλη ζήτηση υπάρχει αυτή την εποχή για τα πορτοκάλια Ναβαλίνες. Η παραγωγή είναι μειωμένη σε σχέση με πέρσι. 


Οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι. Οι πρόσφατες βροχές έκαναν καλό στα μεγέθη των καρπών.

Αργολίδα

Ο κ. Γιάννης Δημάκης, Διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Αργολίδας, ανέφερε στον ΑγροΤύπο ότι «φέτος έχουμε μεγάλη μείωση της παραγωγής που εκτιμώ ότι ανέρχεται σε ποσοστό 40%. Επίσης έχουμε μια οψιμότητα του προϊόντος, αφού φέτος η συγκομιδή ξεκίνησε μετά τις 10 Νοεμβρίου (πέρσι είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο). Αυτή την εποχή έχουμε ακόμη πράσινα πορτοκάλια στα δέντρα.

Φέτος έχουμε μια αύξηση της τιμής παραγωγού σε σχέση με πέρσι, αν και η αύξηση αυτή δεν μπορεί να καλύψει την απώλεια από την μείωση της παραγωγής. Συγκεκριμένα πέρσι οι μέσες τιμές κυμαίνονταν από 22 μέχρι 25 λεπτά το κιλό, ενώ φέτος έχουν πάει από 28 μέχρι 30 λεπτά το κιλό»

Λακωνία

«Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εξαγωγές πορτοκαλιών αυτή την εποχή, δεν προλαβαίνουμε να συσκευάζουμε τα προϊόντα δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Πέτρος Μπλέτας, πρόεδρος στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας «Sparta Orange».
Και προσθέτει: «αυτή την εποχή είμαστε στο τοπ της συγκομιδής. Έχουμε μια κανονική ποσότητα και καλή ποιότητα πορτοκαλιών ποικιλίας Ναβαλίνες. Τα μεγέθη είναι καλά και σε αυτό βοήθησαν οι πρόσφατες βροχές. Έχουμε μεγάλη ζήτηση για εξαγωγές. Οι τιμές παραγωγού (καθαρές) κυμαίνονται από 25 μέχρι 30 λεπτά το κιλό, αυξημένες σε σχέση με πέρσι που ήταν από 18 έως 23 λεπτά».

Αιτωλοακαρνανία

«Μειωμένη παραγωγή αλλά καλές τιμές έχουν στην περιοχή μας οι Ναβαλίνες», αναφέρει ο κ. Παναγιώτης Αλετράς, πρόεδρος στην Αγροτική Συνεταιριστική Οργάνωση (ΑΣΟ) Ερυσίχη Παραχελωϊτιδος στο Νεοχώρι Μεσολογγίου. «Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν προβλήματα ασθενειών και έχουμε καλή ποιότητα. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για εξαγωγές αυτή την εποχή προς Βουλγαρία και Ρουμανία. Οι τιμές είναι σε καλά επίπεδα και υψηλότερα σε σχέση με πέρσι».

Παϊσιάδης Σταύρος
Πηγή: agrotypos.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ