ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας

Με μεγάλη επιτυχία η εκδηλωση για τα 60 χρόνια του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας
Στην αίθουσα Πολλαπλών χρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ν. Αργολίδας  το απόγευμα του Σαββάτου 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας για την συμπληρώση των 60 χρόνων λειτουργίας του ( 1959 - 2019) με ταυτόχρονη αναφορά για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ( Π.Ο.Α.Σ.Α.) η οποία αυτή την χρονιά συμπληρώνει τα 20 χρόνια λειτουργίας.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης εγκαινιάσθηκε προθήκη η οποία  περιέχει Στολές κ.λ.π. είδη από τα Σώματα της Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής και Πρώην Αστυνομίας Πόλεων καιι επίσης εκ των Σωμάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσία και Λιμενικού Σώματος.
Η εκδηλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Πελοποννήσου Ταξίαρχο κ. Πούπουζα Παναγιώτη, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Χριστακόπουλο Ευάγγελο και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Μιχάλη Μαντά για τα 60 Χρόνια λειτουργία του.
Μεταξύ άλλων ο κ. Μαντάς ανεφερε: "Η σημερινή ημέρα για τους Αποστράτους του Νομού Αργολίδας έχει ιδιαίτερη σημασία και είμαστε όλοι διπλά χαρούμενοι διότι ο Σύνδεσμος μας συμπληρώνει φέτος τα 60 χρόνια λειτουργίας του. Επίσης γιορτάζουμε και την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας της οποίας μέλος της είναι ο Σύνδεσμός μας από το 2003.
Σε όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του, ο Σύνδεσμός μας επιτέλεσε, σημαντικό και πολύπλευρο κοινωνικό έργο. Μέσα από τις διάφορες δράσεις του, Ανέδειξε τις αξίες της αλληλεγγύης, της συναδελφικής αγάπης και κατανοήσεως μεταξύ των μελών του και των οικογενειών τους, Συμμετείχε ενεργά σε όλες τις δράσεις και τα ΣΥΝΕΔΡΙΑ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και προάσπισε σε συνεργασία με τον νομικό της Σύμβουλο τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ων μελών του.
Ανέπτυξε μεγάλη συνδικαλιστική δραστηριότητα Ενισχύοντας τις σχέσεις μεταξύ των αντιστοίχων οργανώσεων των εν ενεργεία συναδέλφων τους και διεκδίκησαν μαζί τους, αιτήματα κοινού ενδιαφέροντος, λαμβάνοντας μέρος σε όλα τα συλλαλητήρια και διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό. Επιπλέον Διοργάνωσε με επιτυχία αρκετές κοινωνικές, επιμορφωτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τα μέλη του.  Επίσης Τίμησε με την παρουσία των μελών του και έλαβε μέρος σε εκδηλώσεις στη μνήμη των πεσόντων των Σωμάτων Ασφαλείας , κατά την εκτέλεση της αποστολής των.
Στην εκδηλωση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των Συναδέλφων οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση της αποστολής τους ή έφυγαν από την ζωή με οποιαδήποτε αιτία.
Ακολούθησε ομιλία του Αστυνομικού Υποδ/ντού Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας κ. Σταμέλου Γεωργίου και παρουσίαση με projector για τα Σώματα της Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, Πρώην Αστυνομίας Πόλεων του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος από τα οποία έχει μέλη ο Σύνδεσμος Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας.
Ακολούθησε απονομή πλακετών, Ανακήρυξη Επιτίμου Προέδρου, Ανακήρυξη Επίτιμων μελών, ενώ τιμητική διάκριση έλαβαν οι Δήμαρχοι Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και Αργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.
ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΙΜΗΤΙΚΩΝ ΠΛΑΚΕΤΩΝ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας, με την υπ΄ αριθ΄ 232 από 2-10-2019 ομόφωνη απόφαση του, απένειμε ¨ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ¨ τιμητική πλακέτα στην μνήμη του ιδρυτή του Συνδέσμου ΠΑΦΥΛΙΑ Κων/νου.
Την Απονομή έκαναν, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. ΧΡΙΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ευάγγελος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. ΜΑΝΤΑΣ Μιχαήλ στον γιό του και μέλος του Συνδέσμου  κ. ΠΑΦΥΛΙΑ Ευάγγελο.
Απένειμε επίσης « ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ » στον Αστυνομικό Υποδ/ντή της Δ/νσης Αστυνομίας Αργολίδας κ.ΣΤΑΜΕΛΟ Γεώργιο. Την απονομή έκανε ο Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας κ. ΒΟΡΓΙΑΣ Κων/νος
ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΙΜΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας, με την υπ΄ αριθ΄ 232 από 2-10-2019 ομόφωνη απόφαση του ανακήρυξε τον κ. ΓΚΟΥΒΑ Νικόλαο ως « ΕΠΙΤΙΜΟ ΠΡΟΕΔΡΟ » διότι ως διατελέσας Προέδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, ανέπτυξε ιδιαιτέρως σημαντική δραστηριότητα κατά την 10ετή διάρκεια της θητείας του και κατάφερε να εντάξει τον Τοπικό Σύνδεσμο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας. Την απονομή έκανε ο Νομικός Σύμβουλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΑΚΗΣ Νικήτας.
ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΙΜΩΝ ΜΕΛΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας, με την υπ΄ αριθ΄ 232 από 2-10-2019 ομόφωνη απόφαση του, ανακήρυξε ως « ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ » τους :
- Κυρία ΜΠΕΛΛΟΥ Μαρία μέλος του Συνδέσμου, για την αμέριστη Οικονομική στήριξή της και την ανιδιοτελή προσφορά της στο Σύνδεσμο καθώς και την δωρεά, της Ιστορικής Στολής της Ελληνικής Χωροφυλακής, που φορούσε ο Πατέρα της. Την απονομή εκαναν, η Ταμίας του Συνδέσμου ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ – ΛΙΤΣΑ Παναγούλα και η Βοηθός Ταμία του Συνδέσμου ΚΑΡΑΛΗ Θεώνη
- Κύριο ΚΑΛΗΜΕΡΗ Αθανάσιο για την αφιλοκερδώς προσφορά προς τον σύνδεσμό, των προθηκών εναπόθεσης Αρχειακού υλικού και Ιστορικών Κειμηλίων . Την απονομή έκανε το Μέλος του Συνδέσμου κ. ΠΕΤΡΑΚΗΣ Ιωάννης.
Επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια λειτουργίας του Συνδέσμου ,  εγκαινιάσθηκε αμέσως μετά , στο ισόγειο του πρώτου κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας, μία μικρή Έκθεση ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ των Σωμάτων Ασφαλείας που συγκροτούνται από τα σώματα: της Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, της Πρώην Αστυνομίας Πόλεων, το Λιμενικό και το Πυροσβεστικό Σώμα καθώς και της Πρώην Αγροφυλακής.
Εγκαίνια Έκθεσης Ιστορικών Κειμηλίων

Μια απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου που έλαβε κατόπιν εισηγήσεως του Προέδρου του Συνδέσμου, πριν δύο χρόνια για συγκέντρωση αντικειμένων εντός του Γραφείου αποστράτων, προερχόμενα των πρώην Σωμάτων Ασφαλείας , εξελίχτηκε σήμερα στην ίδρυση μικρού μουσειακού χώρου στο Μέγαρο της Δ-νσης Αστυνομίας Αργολίδας
"Ξεκινάμε μια φιλόδοξη προσπάθεια που ελπίζουμε να έχει συνέχεια, κάνοντας ένα μεγάλο βήμα στην Ιστορία των Σωμάτων Ασφαλείας. Όλα τα κειμήλια της έκθεσης αποτυπώνουν ανάγλυφα την ιστορική διαδρομή των αστυνομικών Σωμάτων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Αργολίδα, αλλά ξυπνούν και μνήμες. Η κάθε στολή κρύβει πίσω της και μία ανθρώπινη ιστορία.
Οι στολές είναι αυθεντικές και προσφέρθηκαν από απόστρατους αστυνομικούς και τις οικογένειες τους ή άλλους πολίτες, οι οποίοι τις είχαν διαφυλάξει επί δεκαετίες, καταγράφοντας μια ιστορική διαδρομή μισού αιώνα περίπου και τους ευχαριστούμε.
Πηλήκια, ξίφη, μετάλλια άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν από άνδρες και γυναίκες των Σωμάτων της Χωροφυλακής, της Αστυνομίας Πόλεων, της Πυροσβεστικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, έχουν ξεχωριστή θέση στην έκθεση, η οποία συνεχίζει να εμπλουτίζεται.
Η προσπάθεια μας αυτή στηρίζεται τόσο από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αργολίδας, όσο και από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Δ/νση Πελοποννήσου, εναρμονιζόμενη απολύτως προς την κατεύθυνση και την προσπάθεια του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με τη διάσωση, τη διαφύλαξη, την ανάδειξη και την αξιοποίηση του ιστορικού αρχείου και των κειμηλίων του Σώματος.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία έχει ως στόχο την προβολή της ιστορίας των Σωμάτων Ασφαλείας στην Αργολίδα και την ανάδειξη της κοινωνικής και εθνικής τους προσφοράς.
Φιλοδοξούμε ότι αυτή η Έκθεση, μέσα από την επισκεψιμότητά της,θα αποτελέσει κίνητρο για να έρθουν πιο κοντά οι μικρές ηλικίες και ιδιαίτερα οι ηλικίες του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, ώστε να μάθουν τα παιδιά ότι η Αστυνομία και γενικά τα Σώματα Ασφαλείας, πρωτίστως προσφέρουν ένα έργο κοινωνικό και τελευταία κατασταλτικό.
Ευελπιστούμε να εμπλουτίσουμε την έκθεση με περισσότερα ιστορικά αντικείμενα και άλλο αρχειακό υλικό ώστε να αναδείξουμε διαχρονικά την παρουσία των Σωμάτων Ασφαλείας. Στην συνέχεια έγιναν τα εγκαίνια προθήκης η οποία περιέχει Στολές κ.λ.π. Ιστορικά κειμήλια από τα Σώματα " τόνισε ο κύριος Μιχάλης Μαντάς.
Ακολούθησε συνεστίαση στην Κοσμική Ταβέρνα « ΚΙΟΥΠΙΑ » στα Πυργιώτικα Αργολίδας με live Μουσική.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ