ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2019

Παλαμήδειος Άθλος: 999 σκαλοπάτια, εκατοντάδες δρομείς, μία μοναδική εμπειρία! (βίντεο)

Παλαμήδειος Άθλος: 999 σκαλοπάτια, εκατοντάδες δρομείς, μία μοναδική εμπειρία! (βίντεο)
Η 197η επέτειος της Άλωσης του Παλαμηδίου και της απελευθέρωσης του Ναυπλίου από τον Τουρκικό ζυγό, γιορτάζεται και φέτος το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, με πλήθος εκδηλώσεων. Μια από αυτές τις εκδηλώσεις είναι και ο «Παλαμήδειος Αθλος», που διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά.

Ανάβαση στο Κάστρο

Πρόκειται για το μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα με την αγωνιστική άνοδο του πιο δοξασμένου κάστρου. Αναφερόμαστε στον «Παλαμήδειο Αθλο», σε σύνολο απόστασης 5 χλμ., ένας αγώνας ειδικών απαιτήσεων για έμπειρους δρομείς.
Ο 5ος Παλαμήδειος Αθλος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου παράλληλα με τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 197η επέτειο της Αλωσης του Παλαμηδίου και οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα αγωνίσματα των 10 χλμ., των 3 χλμ. και των 1.500μ. junior run.
Σ’ ότι αφορά τη διαδρομή, ο «Παλαμήδειος Αθλος» θα έχει αφετηρία και τερματισμό στον οριοθετημένο χώρο στην είσοδο του Κάστρου επί της οδού 25ης Μαρτίου. Οι δρομείς θα ξεκινήσουν με την άνοδο στο κάστρο από την 25ης Μαρτίου. Αφού ανέβουν τα 999 σκαλοπάτια και διατρέξουν το Κάστρο θα επιστρέψουν προς την πόλη από την επαρχιακή οδό φρουρίου Παλαμηδίου. Στη συνέχεια, θα στρίψουν δεξιά στην Κύπρου και μετά αριστερά στην Σιδηράς Μεραρχίας. Τέλος, θα κάνουν στροφή αριστερά στην Πολυζωίδη για να οδηγηθούν στον τερματισμό.

Να σημειώσουμε, ότι όπως κάθε χρόνο, θα υπάρχει τάπητας χρονομέτρησης στην έξοδο του κάστρου ώστε ο κάθε δρομέας να καταγράφει την επίδοσή του στην ανάβαση των 999 σκαλοπατιών!

Για πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε: https://www.nafpliocastlerun.gr/
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ