ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Η ΕΛΜΕ Αργολίδας στο πλευρό των Σχολικών Καθαριστριών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:25:00 μ.μ. | |
Η ΕΛΜΕ Αργολίδας στο πλευρό των Σχολικών Καθαριστριών
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας θεωρεί πως πρέπει να γίνει υπόθεση των ΕΛΜΕ η αλληλεγγύη στο προσωπικό καθαριότητας των σχολείων και η κοινή δράση ενάντια στην απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουν. 

Το προσωπικό καθαριότητας στο μεγαλύτερο μέρος του, αντιμετωπίζεται με το απαράδεκτο καθεστώς της «εργολαβίας» ανά αίθουσα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματά του (διετή σύμβαση, αμοιβή συνήθως με 200 - 350 ευρώ το μήνα ανά άτομο, εξαίρεση από την ειδική ρύθμιση των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, χωρίς επιδόματα – δώρα, με απόλυση κάθε καλοκαίρι κατά την διάρκεια του οποίου δεν έχουν ούτε καν ασφάλιση κοκ.). 

Η εργασιακή ανασφάλεια που βιώνουν συμπληρώνεται με την καθυστέρηση των πληρωμών τους από τον Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας εκφράζει την συμπαράστασή του στα δίκαια αιτήματα του προσωπικού καθαριότητας και ζητούμε:

- Η κυβέρνηση να νομοθετήσει άμεσα την πρόσληψή τους με καθεστώς μόνιμης και σταθερής εργασίας και πλήρη εργασιακά (μισθολογικά και ασφαλιστικά) δικαιώματα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
- Να μεριμνήσουν ΤΩΡΑ κυβέρνηση και τοπική διοίκηση ώστε να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα και στο εξής να υπάρχει τακτική ανά μήνα καταβολή της μισθοδοσίας τους.
- Να διασφαλιστούν όλοι οι απαραίτητοι πόροι από τον κρατικό προϋπολογισμό προς τις σχολικές επιτροπές των δήμων για τα μέσα υγιεινής και ασφάλειας και τα αναγκαία καθαριστικά υλικά (ποσοτικά και ποιοτικά), για το προσωπικό καθαριότητας και τα σχολεία.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ