ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Εκδηλώσεις στο Ναύπλιο για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Αντίστασης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:27:00 μ.μ. | |
Εκδηλώσεις στο Ναύπλιο για τον εορτασμό της επετείου της Εθνικής Αντίστασης
Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους, άντρες, γυναίκες και παιδιά που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν.1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα Πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. 

Η ανωτέρω μάχη – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές. Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019.

Το πρόγραμμα του εορτασμού περιλαμβάνει :


- Γενικό σημαιοστολισμό από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 24ης Νοεμβρίου 2019.

- Φωταγώγηση των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων της χώρας, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου της 25ης Νοεμβρίου 2018 μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης .

- ΄Ωρα 08.00 : ΄Επαρση σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από Διμοιρία του ΚΕΜΧ.

- ΄Ωρα 10.00 : Επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

- ΄Ωρα 10.30 : Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου των πεσόντων και χαιρετισμό από εκπρόσωπο των Αντιστασιακών Οργανώσεων.

Κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου της πόλης (Λεωφ. 25ης Μαρτίου απέναντι από την Πυροσβεστική Ναυπλίου), από τους κ.κ Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, Βουλευτές Νομού Αργολίδας, Πρόεδρο και Εισαγγελέα Εφετών, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δ/ντή Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, Λιμενάρχη, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Επίτιμους Προξένους Γαλλίας και Ρωσικής Ομοσπονδίας , Πρόεδρο Παραρτήματος Ναυπλίου ΄Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών και Ανθυπασπιστών Αργολίδας , Πρόεδρο ΄Ενωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Πρόεδρο Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, Πρόεδρο του Συλλόγου Αποστράτων Λιμενικού Σώματος, εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων, Ε.Ε. Σταυρό, Πολιτικά Κόμματα, Πολιτικές νεολαίες και Διάφοροι Σύλλογοι.

Ωρα 17.00 : Υποστολή σημαίας της πόλης από Διμοιρία του ΚΕΜΧ. 


            Ο Αντιπεριφερειάρχης                                 O Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας
           Ιωάννης Δ. Μαλτέζος                                           Παναγιώτης Νίκας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ