Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019

Σύσκεψη ζητάει η Δυνατή Πόλη Ξανά για την αναστολή του Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Άργος

Σύσκεψη ζητάει η Δυνατή Πόλη Ξανά για την αναστολή του Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Άργος
 Με έκπληξη διαβάζουμε την απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ. Κεραμέως, για την αναστολή λειτουργίας 39 Πανεπιστημιακών Τμημάτων, μεταξύ τον οποίων και το τμήμα Αγροτικής Οικονομίας, που επρόκειτο να εγκατασταθεί στο Άργος.

Μόλις στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο κ. Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι επρόκειτο άμεσα να προγραμματιστεί ραντεβού με την κ. Κεραμέως, προκειμένου να συζητηθούν λεπτομέρειες για την λειτουργία του τμήματος στο Άργος.

Μάλιστα υπήρξαν κατόπιν, μέσω των τοπικών ΜΜΕ, ανακοινώσεις του Δημάρχου κατά συμβούλου της παράταξής μας , σχετικά με την πατρότητα της πρότασης να εγκατασταθεί το τμήμα στο Κουτσοπόδι.

Με δεδομένες πλέον τις εξελίξεις που δρομολογεί η ανακοίνωση της υπουργού Παιδείας, θεωρούμε ότι άμεσα ο Δήμος Άργους Μυκηνών πρέπει να συγκαλέσει καταρχήν σύσκεψη, με την συμμετοχή των εκπροσώπων των Δημοτικών Παρατάξεων, των Βουλευτών, των Περιφερειακών Συμβούλων, του Επιμελητηρίου, φορέων της πόλης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στην σύσκεψη θα πρέπει να τεθεί το πλαίσιο της διεκδίκησης της λειτουργίας του τμήματος από την νέα ακαδημαϊκή χρονιά, να παρουσιαστούν οι δυνατότητες ανάπτυξής του, οι προτάσεις για την στέγασή του στον Δήμο Άργους Μυκηνών και την βιωσιμότητα της λειτουργίας του και γενικότερα να συντονίσουμε την δράση μας, για να μην χαθεί η εγκατάσταση του Πανεπιστημιακού Τμήματος στο Άργος.

Τα αποτελέσματα της σύσκεψης και το πλαίσιο των διεκδικήσεων που θα διαμορφώσουμε, θα πρέπει να έρθουν για συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο...

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ