ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Χαιρετισμός του Γ.Γκιόλα στην εκδήλωση στο Ναύπλιο με καλεσμένη την Εφη Αχτσιόγλου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:52:00 π.μ. | | | |
Χαιρετισμός του Γ.Γκιόλα στην εκδήλωση στο Ναύπλιο με καλεσμένη την Εφη Αχτσιόγλου
 Στο αύριο του ΣΥΡΙΖΑ και την συστράτευση όλου του δημοκρατικού κόσμου με σκοπό την ανάσχεση του απάνθρωπου νεοφιλελεύθερου μοντέλου αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Γιάννης Γκιόλας, ανοίγοντας την εκδήλωση που έγινε στο ΤΡΙΑΝΟΝ, με καλεσμένους την κ. Αχτσιόγλου και τον κ. Γκούτση.


Διαβάστε ολόκληρο τον χαιρετισμό, στο κείμενο που ακολουθεί:

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σας καλωσορίζω στη σημερινή μας συνάντηση που σκοπό έχει να “πάρουμε το ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια μας” !

Να τον πάρουμε στα χέρια μας και να τον τρέψουμε σε ένα ευρύτερο, ανοιχτό, συμμετοχικό μέτωπο, σε ένα σύγχρονο, ενιαίο, δημοκρατικό πόλο, της ευρύτερης προοδευτικής παράταξης.

Αποτελεί καθήκον μας, πρέπει και μπορούμε να υπηρετήσουμε τον σκοπό αυτό, διότι το οφείλουμε στον κόσμο που μας άκουσε, στον κόσμο που μας στήριξε, στον κόσμο που μας επέλεξε στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Το οφείλουμε στο 32% του λαού, ο οποίος δεν ψήφισε απλώς ένα κόμμα, αλλά επέλεξε την προοδευτική προοπτική.

Το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και τον προοδευτική παράταξη, είναι αίτημα του κόσμου αυτού.

Ο σκοπός των συγκεντρώσεων και των ανοιχτών πολιτικών εκδηλώσεών μας είναι το σύνολο των πολιτικών κινήσεων, των δράσεων και των παρεμβάσεων, των μεγάλων Δημοκρατικών συνελεύσεων, να μετουσιωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα δυνατό και συμμετοχικό οργανωτικό σχηματισμό.

Φιλοδοξούμε, από δω και πέρα, να μιλάμε για μια μεγάλη, οργανωτική διεύρυνση.

Θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να αποκτήσει μέλη ενεργά, μέλη με λόγο και ρόλο. Ακόμη, μέλη προερχόμενα από περισσότερους πολιτικούς χώρους, όπως το χώρο του προοδευτικού κέντρου, το χώρο της πολιτικής οικολογίας, το χώρο της κινηματικής αριστεράς, το χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς, το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Πώς φανταζόμαστε το νέο ΣΥΡΙΖΑ ; Toν φανταζόμαστε ως ένα μέτωπο πλατύ, με συλλογική δημοκρατική βάση, ως ένα πολιτικό χώρο όπου θα συζητάμε ανοιχτά και δημοκρατικά για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τη ζωή και την καθημερινότητά μας, για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κοινωνικοπολιτικό βίο του τόπου μας. Θα συζητάμε, ακόμη, και εξίσου δημοκρατικά και ανοιχτά, για αυτά που κάναμε, ως κυβέρνηση, για αυτά που παραλείψαμε, ως κυβέρνηση.

Να σχεδιάζουμε για αυτά που οφείλουμε να εντάξουμε στον προγραμματισμό μας, και στο ίδιο το πρόγραμμα του κόμματός μας, προκειμένου ο πολιτικός μας χώρος να αποτελέσει μια νέα ασπίδα στη σκληρή νεοφιλελεύθερη και αντικοινωνική πολιτική που υλοποιεί η σημερινή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Το εγχείρημά μας αποτελεί την συγκρότηση ενός νέου κόμματος, που είτε θα αποκαλείται «μετασχηματισμένος και ανασυγκροτημένος ΣΥΡΙΖΑ» είτε θα εκλαμβάνεται ως η προωθητική και σύγχρονη μορφή του συνόλου της προοδευτικής παράταξης, που έχει όμως και διατηρεί την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα και χαρακτηριστικά της ευρύτερης Αριστεράς. Θα γίνει ένα νέο, δημοκρατικό οργανωτικό σχήμα σε όλη την Ελλάδα, που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τις μεγάλες και αυθόρμητες λαικές συνελεύσεις.

Η ανταπόκριση του Κόμματός μας στην λαική απαίτηση για οργάνωση κι αγώνα, συνιστά στοιχειώδη έκφραση της πολιτικής μας αξιοπιστίας προς τους ανθρώπους που μας έδωσαν την ευκαιρία να κυβερνήσουμε και συνεχίζουν να πιστεύουν σε εμάς, να μας υποστηρίζουν και να παρακολουθούν την πολιτική μας πορεία, σύμφωνα με τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και πολιτικές μας πεποιθήσεις και εξαγγελίες.

Είμαι πεπεισμένος και θέλω να καταθέσω στο σημερινό ακροατήριό μας, ότι διατηρώ βαθιά την αντίληψη ότι η επερχόμενη διεύρυνση του κόμματός μας θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο την προοδευτική του ταυτότητα και θα φέρει τη λειτουργική αναβάθμισή του.

Στο ξεκίνημα της νέας μας πορείας, έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να καλωσορίσω, εδώ σήμερα, την αγαπητή Έφη Αχτσιόγλου και τον αγαπητό Γιάννη Γκούτση.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ