ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Κόντρα στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Υγείας το "Τμήμα Υγείας Αργολίδας" του ΣΥΡΙΖΑ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:50:00 μ.μ. | | | |
Κόντρα στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Υγείας το "Τμήμα Υγείας Αργολίδας" του ΣΥΡΙΖΑ
Τη Κυριακή 24 Νοέμβρη έγινε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας στο πολιτιστικό κέντρο του Αιγάλεω "Ελληνικό Μολύβι".

Σε αυτή, έγινε εκτεταμένη συζήτηση για το έργο που επιτελέστηκε στην Υγεία στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, 2015-19.

Επίσης διατυπώθηκαν προτάσεις που περιλαμβάνονται στην Πολιτική Απόφαση της Συνδιάσκεψης, για τη κινητοποίηση όλων των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας στη προσπάθεια δημιουργίας ενός πλατιού μαζικού κινήματος της Υγείας, με σαφές διεκδικητικό πλαίσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νεοφιλελεύθερη επέλαση της κυβέρνησης στο ζωτικό αυτό χώρο.
Επέλαση που εκδηλώθηκε ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες με τους διορισμούς των διοικητών των Νοσοκομείων. Εκεί που, επί ΣΥΡΙΖΑ, οι διορισμοί έγιναν από αρμόδιες επιτροπές στη βάση των προσόντων των ενδιαφερομένων ( με επαναπρόσληψη σχεδόν του 15 %, και με ορατό τον πολιτικό πλουραλισμό ), τώρα είδαμε έναν εσμό κομματικοδίαιτων "πολιτευτών" και πάσης φύσεως "ασχέτων" με το αντικείμενο προσώπων.

Καθήκον των οργανωμένων δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας στο χώρο της Υγείας είναι να συμβάλουν αποφασιστικά στη συγκρότηση ενός πλειοψηφικού ρεύματος υπεράσπισης της Δημόσιας Υγείας, μέσα από τη διάδοση του προγράμματός τους, μέσα από τη δημιουργία κοινωνικών δικτύων προάσπισης του καθολικού δικαιώματος για ποιοτικές υγειονομικές υπηρεσίες και μέσα από αποφασιστικές παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, σε αντιπαράθεση με το νεοφιλελεύθερο αφήγημα και απέναντι σε κάθε πρακτική αποδόμησης του κοινωνικού κράτους και υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος.

Με αυτό το σκοπό έχουν ήδη γίνει περιοδείες και συγκεντρώσεις στην Αθήνα, Θεσ/νίκη, Πάτρα, Γιάννενα και την επόμενη εβδομάδα στο Ηράκλειο.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας, τα σωματεία της Υγείας, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, να συμμετάσχουν και να αποτελέσουν τη ψυχή αυτού του κινήματος και να το μετατρέψουν σε δύναμη νίκης κόντρα στα σχέδια ιδιωτικοποίησης της Υγείας που επεξεργάζονται οι κυβερνητικές δυνάμεις και τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα σ'αυτό το χώρο.

Το ΤΜΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτικής Συμμαχίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ