ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Στα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά το Μαυρόστυφο από σπάνια ποικιλία της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:37:00 μ.μ. | | |
Στα Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά το Μαυρόστυφο από σπάνια ποικιλία της Αργολίδας
 Εμβληματικά οινοποιεία, παλιές χρονιές αλλά και πειραματικές οινοποιήσεις, ετικέτες στις οποίες ο παραγωγός δείχνει την γνώση του και την φιλοσοφία του, ένας κόσμος που ορίζεται από εμπειρία και την έμπνευση, είναι αυτός των Μεγάλων Κόκκινων Κρασιών. 

Σ` αυτόν τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να περιπλανηθούν όσοι βρέθηκαν στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο ιστότοπος FNL και η εταιρεία οινικής επικοινωνίας Vinetum, την Κυριακή 24 Νεομβρίου.

Τα κρασιά τα οποία οι οινόφιλοι είδαν και δοκίμασαν ήταν 140, από 26 ελληνικά και 32 ξένα οινοποιεία (από Αργεντινή, Αυστρία, Γαλλία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία). Ανάμεσά τους μερικές ετικέτες δυσεύρετες και πανάκριβες. Οπως τo Gorgona Rosso του Marchesi Frescobaldi (χαρμάνι Sangiovese και Vermentino Nero), που παράγεται σε... απειροελάχιστες ποσότητες από τους τρόφιμους των φυλακών του ιταλικού νησιού Gorgona. Το Henry Pure Malbec 2011, ένα από τα καλύτερα και πιο ακριβοθώρητα κρασιά της Αργεντινής (μόλις 1.500 φιάλες), που εκφράζει την πεμπτουσία της στιβαρής λατινοαμερικάνικης ποικιλίας.

Δίπλα τους, πολλά ελληνικά και πραγματικά μεγάλα κόκκινα κρασιά. Oπως το Κτήμα Κατσαρού 1991, που έπειτα από σχεδόν τρεις δεκαετίες βρίσκεται ακόμα σε εξαιρετική φόρμα και αποδεικνύει τις δυνατότητες παλαίωσης που έχουν οι ερυθροί οίνοι της χώρας. Οι φιάλες Jeroboam (3 λίτρων) των Νaoussa Boutari 1994 και Grande Réserve Naoussa Boutari 2000 (Ξινόμαυρο), από το οινοφυλάκιο της εταιρείας στη Στενήμαχο Νάουσας. Αλλά και το The Unique Mavrostyfo, από Μαυρόστυφο, μια σπάνια ποικιλία της Αργολίδας, την οποία αναδεικνύει τα τελευταία χρόνια ο Γιάννης Παπαργυρίου.

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή
Πηγή:  agronews.gr
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ