ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Συνεχίζουν την κατάληψη οι φοιτητές στο Ναύπλιο

 Ο Φοιτητικός Σύλλογος των τμημάτων Θεατρικών Σπουδών και Παραστατικών Τεχνών & Ψηφιακών Μέσων της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συνήλθε χθες  18-11-19 στον υπό κατάληψη χώρο των Κεντρικών Διδακτηρίων και αποφάσισε πλειοψηφικά: Συνέχιση της κατάληψης με περιφρούρηση και προστασία του χώρου.

Ζητάμε : 

α) Να αποσυρθούν οι νομοθετικές διατάξεις που επιτρέπουν την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και της παροχής παιδαγωγικής επάρκειας με την απόκτηση πτυχίου στις Καθηγητικές σχολές, καθώς και την διακοπή της φοίτησης στα ν+2 έτη. 

β) Να υπάρξει δέσμευση της Διοίκησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ότι θα επιληφθεί των μακροχρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως φοιτητές σχετικά με τις υποβαθμισμένες κτιριακές εγκαταστάσεις, το ελλιπές πρόγραμμα σπουδών κα. 

Ταυτόχρονα, ζητάμε να ασκήσουν ως έχουν υποχρέωση κάθε μέσο, ώστε να διασφαλιστεί άμεσα η παροχή παιδαγωγικής επάρκειας σε όλους τους αποφοίτους της σχολής μας. Τους καλούμε επίσης να ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις αρχές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε να ασκηθεί η μέγιστη δυνατή πίεση προς την Κυβέρνηση και να πάρουν μέρος αν θέλουν σε κοινή παρέμβαση. Στα πλαίσια αυτά ζητάμε από τις Δημοτικές παρατάξεις και την τοπική κοινωνία να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας. 

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων μας θα συνεχίσουμε να πραγματοποιούμε καλλιτεχνικά δρώμενα εντός πόλεως τις επόμενες ημέρες.

 Την Πέμπτη 21-11-19 θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση για να αποφασιστεί η πορεία του αγώνα. 

Ο ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ