ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας στον Γ. Γκιόλα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Λ.Σ. στην Ερμιονίδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:52:00 μ.μ. | | | | |
Απάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας στον Γ. Γκιόλα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Λ.Σ. στην Ερμιονίδα

\Με την από 15 - 10 - 2019 ερώτηση του Βουλευτή Γιάννη Γκιόλα, γίνεται αναφορά στα αιτήματα του Δημάρχου Ερμιονίδας, κ. Γιάννη Γεωργόπουλου και στα αντίστοιχα του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας και επισημαίνεται η αναγκαιότητα αναβάθμισης (μετάταξης) σε Λιμεναρχείο ενός εκ των δύο Λιμενικών Τμημάτων του Δήμου Ερμιονίδας ( δηλαδή του Λ.Τ. Πόρτο - Χελίου ή του Λ.Τ. Ερμιόνης ) και ίδρυσης Λιμενικού Τμήματος στην κοιλάδα.


Με την ως άνω απάντηση, ο κ. Υπουργός, γνωστοποιεί ότι ,ήδη από την υποβολή των αιτημάτων της Δημοτικής Αρχής της Ερμιονίδας, απεστάλησαν τα σχετικά αιτήματα στην οικεία Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ. - Ελ. ΑΚΤ., στη Λιμενική Αρχή Ναυπλίου, καθώς και στις λοιπές συναρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου, για να διατυπώσουν τις απόψεις τους.

Ευελπιστούμε ότι τα αιτήματα, που περιέχουν πλήρη και θεμελιωμένη τεκμηρίωση, μπορεί να οδηγήσουν σε αποδοχή του κοινού και δίκαιου αιτήματος αναβάθμισης των Υπηρεσιών που πρέπει να προσφέρονται στην απομακρυσμένη, αλλά περιβρεχόμενη, από τη θάλασσα, επαρχία της Ερμιονίδας.

Επιπρόσθετα, η αρνητική στάση της, κατά το έτος 2016, ιεραρχίας του Υπουργείου, που μνημονεύεται στην τωρινή απάντηση, πιστεύουμε ότι δεν δηλώνει a priori αδυναμία ικανοποίησης των αιτημάτων, αφού, με ορθή και λελογισμένη υπηρεσιακή διαχείριση, θα είναι, στην παρούσα φάση, κατορθωτή η αναβάθμιση της λειτουργίας των Λιμενικών Υπηρεσιών στην περιοχή.

Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης του κ. Υπουργού.

ΘΕΜΑ: «Απάντηση της υπ' αριθ. πρωτ. 1258/15-10-2019 Ερώτησης των Βουλευτών κ. Γ. Γκιόλα, κ. Σ. Αραχωβίτη, κας Χ. Καφαντάρη, κ. Α. Μεϊκόπουλου και κ. Γ. Σαρακιώτη». 

Σε απάντηση της εν θέματι Ερώτησης, σας γνωρίζουμε ότι η Γενική Επιθεώρηση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) έχει ήδη, από την 03η -10-2019, διαβιβάσει τα αναφερόμενα στην Ερώτηση αιτήματα μετάταξης σε Λιμεναρχείο ενός εκ των δύο Λιμενικών Τμημάτων του Δήμου Ερμιονίδας (του Α' Λ/Τ του Λ/Χ Ναυπλίου με έδρα το Πόρτο Χέλι ή του Β' Λ/Τ του Λ/Χ Ναυπλίου με έδρα την Ερμιόνη) και ίδρυσης Λιμενικού Τμήματος στην Κοιλάδα Αργολίδας, στην 5η Περιφερειακή Διοίκηση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη Λιμενική Αρχή Ναυπλίου καθώς και στις συναρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να διατυπωθούν εκ μέρους τους και κατά λόγο αρμοδιότητας απόψεις. Ήδη, έχουν περιέλθει στην Γενική Επιθεώρηση απαντήσεις μερικών εκ των ανωτέρω Υπηρεσιών, ενώ μετά την περιέλευση του συνόλου αυτών, θα εξεταστεί η αναγκαιότητα υλοποίησης των αιτημάτων. Σημειώνεται ότι ανάλογα αιτήματα είχαν υποβληθεί και το έτος 2016 εκ μέρους του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ερμιονίδας, τα οποία ωστόσο δεν είχαν ικανοποιηθεί από την τότε ιεραρχία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗΣ 
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ