ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Χιλιάδες Ψαρόνια κάλυψαν τον ουρανό στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:53:00 π.μ. | |
Ψαρόνια: Τα πουλιά του Χίτσκοκ κάλυψαν τον ουρανό στο Ναύπλιο (βίντεο)
Ένα τεράστιο μαύρο «σύννεφο» να απλώνεται και να διπλώνεται σχεδόν μπροστά τους αντίκρισαν οδηγοί σήμερα το πρωί στο Ναύπλιο.
Χιλιάδες ψαρόνια κάλυψαν τον ουρανό πετώντας από το Ναύπλιο προς τη Νέα Κίο Αργολίδας τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019.
Η τεράστια κινούμενη μάζα με χιλιάδες μικρά φτερά συνοδευόταν από μεγάλο θόρυβο και αποτελούνταν από κρωξίματα από εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες, πουλιά μαζί με τον ήχο που κάνανε οι φτερούγες τους.
Τα πουλιά σαν μια τεράστια μάζα κάνανε απίστευτους ελιγμούς στον αέρα, κάτι σαν οχτάρια, πάνω από μια έκταση μερικών δεκάδων τετραγωνικών μέτρων, πάνω από την παραλιακή οδό Ναυπλίου Νέας Κίου.
Το θέαμα έφερνε αυτόματα στη μνήμη σκηνές από τα πουλιά του Χίτσκοκ, πολύ εντυπωσιακό αλλά και λίγο τρομακτικό. Τελικά κάνανε έφοδο όλα μαζί, σε ένα χωράφι που βρισκόταν ακριβώς δίπλα στην άσφαλτο, σε μια οδό με αρκετή κίνηση.
 Το ψαρόνι είναι είδος πουλιού που ανήκει στο γένος Στούρνος, που ανήκει στην οικογένεια Sturnidae. Τα είδη του γένους αριθμούν περίπου 55. Τα ψαρόνια ζουν και αναπαράγονται σχεδόν όλο το χρόνο στην βόρεια και κεντρική Ευρώπη, στην νότια Αυστραλία και στην βόρεια και Κεντρική Αμερική.
 Το χειμώνα τα ψαρόνια ζουν στη νότια Ευρώπη και στην Ασία. Η Ευρώπη έχει μεταναστευτικά ψαρόνια λόγω των παγετών. Στην Ελλάδα έρχονται τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο γιατί αυτή η εποχή για τα ψαρόνια είναι η κατάλληλη επειδή δεν τους αρέσει η ζέστη, αλλά ούτε και το πολύ κρύο.
Το ψαρόνι στην Ελλάδα είναι γνωστό και ως γκάρκουλο, γκαραβέλι ή ζαραβέλι, χειμώνι, μαυροπούλι και στην Κύπρο ως λαζούρι. Το μήκος του είναι περίπου από 20 ως 22 εκατοστά και το βάρος του είναι για μεν το αρσενικό 80 και στο θηλυκό 76 γραμμάρια κατά μέσο όρο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ