ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Συμμετοχή των Εθελοντών του Π.Τ. Ναυπλίου του Ε.Ε.Σ. στην υγειονομική κάλυψη του Παλαμήδειου Άθλου

Συμμετοχή των Εθελοντών του Π.Τ. Ναυπλίου του Ε.Ε.Σ. στην υγειονομική κάλυψη του Παλαμήδειου Άθλου
 Οι Εθελοντές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και του Σώματος των Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών συμμετείχαν στην υγειονομική κάλυψη του Παλαμήδειου Άθλου που έγινε τη Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019 στο Ναύπλιο.

 Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό δρομικό γεγονός καθώς περιλαμβάνει τον μοναδικό αγώνα στην Ελλάδα με αγωνιστική ανάβαση Κάστρου. Διεξάγεται σε ανάμνηση της άλωσης του Παλαμηδίου από τους Έλληνες με αρχηγό τον Στάικο Σταϊκόπουλο την 29η Νοεμβρίου 1822, έπειτα από πολύμηνη πολιορκία, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους.

Ο Παλαμήδειος Άθλος είναι αγώνας μοναδικός στην Ελλάδα με συνολική απόσταση 5χλμ. Το πρώτο μέρος (850 μέτρα με απότομη ανωφέρεια) περιλαμβάνει την ανάβαση στο ιστορικό κάστρο του Παλαμηδίου από τα 999 σκαλοπάτια και τη διάσχιση του κάστρου. Το δεύτερο μέρος (4150 κατηφορικά μέτρα) περιλαμβάνει την κάθοδο μέσω της ασφαλτοστρωμένης διαδρομής μέχρι τον τερματισμό στο κέντρο του Ναυπλίου.

Οι εθελοντές του Π.Τ. Ναυπλίου του Ε.Ε.Σ. βρίσκονταν σε σταθμούς καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής και όπου χρειάστηκε προσέφεραν τη βοήθειά τους και αντιμετώπισαν τα περιστατικά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ