ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Πρωτοβουλίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:40:00 π.μ. | |
Πρωτοβουλίες του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αργολίδας
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας με την Πρόεδρο των Καθαριστριών σχολείων Αργολίδας η οποία μας έκανε πλήρη ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους.

Ειδικότερα για το εργασιακό καθεστώς τους, τις απαράδεκτα μικρές αμοιβές τους και το ορατό κίνδυνο τις απόλυσής τους και της αντικατάστασής τους από συνεργεία καθαριότητας.(Οι 80 σχολικές καθαρίστριες που υπηρετούν στο νομό μας εργάζονται συνεχώς από 14 έως 18 χρόνια με δεκάμηνες (10μηνες) συμβάσεις που ανανεώνονται κάθε χρόνο).

Το διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στο αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των σχολικών καθαριστριών και εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης.

«Συναντήσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας με τους Δημάρχους Ναυπλιέων,΄Αργους – Μυκηνών και Ερμιονίδας για το θέμα της σχολικής στέγης στο νομό μας.

Πραγματοποιήθηκαν -με πρωτοβουλία του Συλλόγου μας- συναντήσεις με τους Δημάρχους Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρο, Ερμιονίδας Ιωάννη Γεωργόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Άργους –Μυκηνών Δημήτρη Κρίγγο, στις οποίες θέσαμε ως Διοικητικό Συμβούλιο το προβλήματα της σχολικής στέγης στο νομό μας με αιχμές για το Δήμο Άργους τα Νηπιαγωγεία της πόλεως,για το Δήμο Ναυπλιέων το 5ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου και το 7ο Νηπιαγωγείο και για το Δήμο Ερμιονίδας την ανέγερση Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Κρανίδι και νέου Δημοτικού Σχολείου στο Πορτοχέλι.

Υπήρξε θετική ανταπόκριση από τη μεριά τους και μας ενημέρωσαν για τις σκέψεις και τις πρωτοβουλίες που θα πάρουν προκειμένου να προωθήσουν την επίλυση των στεγαστικών θεμάτων των σχολείων.

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας επίλυσης του στεγαστικού προβλήματος της σχολικής στέγης, αποφάσισε να καλέσει σε σύσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολικών μονάδων του νομού μας για ενημέρωση και για να δρομολογήσουμε από κοινού τις ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων στη σχολική στέγη.

«Ανακοίνωση Συλλόγου για συμπαράσταση στο συνάδελφο συνδικαλιστή Θανάση Αγαπητό»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο συνάδελφο δάσκαλο συνδικαλιστή της Θεσσαλονίκης Αγαπητό Θανάση, στον οποίο επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ για αφισοκόλληση κατά την περίοδο των Περιφερειακών–Δημοτικών εκλογών του Μαΐου 2019, και ζητά την άμεση άρση του εξοντωτικού προστίμου.

«Ψήφισμα Συλλόγου για την απόλυση Δασεργατών κ.λ.π.»

Οι συμβασιούχοι δασεργάτες της περιφέρειας Πελοποννήσου πρόκειται ν απολυθούν άμεσα από την Κυβέρνηση.Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας στηρίζει τον αγώνα όλων των εργαζομένων στα δάση και ζητά από την Κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε απολύσεις ειδικά σε ένα τόσο ευαίσθητο τομέα-των δασών- που θα μείνει πλέον εντελώς απροστάτευτος!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ