ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Προβολή από το ΚΚΕ του ντοκιμαντέρ «Non Omnis Moriar» στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:50:00 μ.μ. | | |
Προβολή από το ΚΚΕ του ντοκιμαντέρ «Non Omnis Moriar» στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας
Ήταν 31 Οκτώβρη του 2011, πριν από οχτώ χρόνια που ξεκίνησε, ξετυλίχθηκε και οργανώθηκε ένας σκληρός πολύμηνος ηρωικός αγώνας από τους χαλυβουργούς του Ασπροπύργου με βασικό σύνθημα: «Αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με 400 ευρώ». Ένας περήφανος 9μηνος αγώνας που συγκλόνισε την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. 

Γιατί οι απεργοί χαλυβουργοί απέδειξαν ότι δεν ξέρουν να δένουν μόνο το ατσάλι, αλλά και ότι με ταξικό πείσμα, πίστη και αφοσίωση μπόρεσαν να «δέσουν» έναν αγώνα που πήγε ένα βήμα πιο μπροστά συνολικά τους αγώνες της τάξης τους.

Οι χαλυβουργοί έδωσαν στην εργατική τάξη ένα υπόδειγμα θάρρους και περηφάνιας. Συγκρούστηκαν με τις θεωρίες του συμβιβασμού, της μοιρολατρίας, της αναποτελεσματικότητας, με τους μηχανισμούς του κράτους και της εργοδοσίας, με την κυβέρνηση. Η πείρα του αγώνα τους είναι σημαντική, βοηθάει να γίνουν περισσότερα βήματα στην οργάνωση της εργατικής τάξης, στην ισχυροποίηση των συνδικάτων, στην αλλαγή των συσχετισμών.

Η ΚΟΒ Τροφίμων-Ποτών Αργολίδας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους νέους της περιοχής στην προβολή του ντοκιμαντέρ της Θεοδοσίας Γραμματικού για τον εννιάμηνο ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, 

«Non Omnis Moriar».

Το λατινικό «Non omnis moriar» από τις «Ωδές» του Οράτιου σημαίνει «Δεν θα πεθάνω ολόκληρος» και αναφέρεται στα όσα αφήνουν πίσω τους οι πράξεις ενός ανθρώπου, η ηχώ των οποίων αντανακλά στο πέρασμα του χρόνου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ - 18:30 – ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 
(Ηφαίστου 5, Άργος)

ΠΟΛΥΤΙΜΗ Η ΠΕΙΡΑ ΤΗΣ «ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ» 
ΣΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Διδασκόμαστε από τους αγώνες της εργατικής τάξης, από την ιστορία, από την ίδια την πορεία της ταξικής πάλης. Συνεχίζουμε αγωνιστικά στον ίδιο δρόμο για την ανασύνταξη του εργατικού -λαϊκού κινήματος, για την κοινωνική συμμαχία, τον σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

ΚΟΒ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ