ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Επίσκεψη του Εσπερινού Λυκείου Ναυπλίου στα Κτίρια του Ναυπλίου της εποχής της Επανάστασης του 1821

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:51:00 μ.μ. | |
Επίσκεψη του Εσπερινού Λυκείου Ναυπλίου στα Κτίρια του Ναυπλίου της εποχής της Επανάστασης του 1821
Την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ναυπλίου «Παλαμήδης», το σχολείο μας επισκέφτηκε την παλιά πόλη του Ναυπλίου και ξεναγήθηκε σε κτίρια της πόλης της εποχής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. 
Η ξενάγηση έγινε από την κ. Μαρία Δοντά, συνταξιούχο φιλόλογο, που συνεργάζεται εθελοντικά με τη Βιβλιοθήκη εκπονώντας εκπαιδευτικά προγράμματα τοπικής ιστορίας και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για τα σχολεία. 
Ξεκινήσαμε από την Πύλη της Ξηράς, την ανατολική είσοδο των τειχών της πόλης κι αφού περιδιαβήκαμε τα στενά καταλήξαμε στο κτίριο του Βουλευτικού, στην πλατεία Συντάγματος. Σταθήκαμε στον Άγιο Γεώργιο, σε παλιά Οθωμανικά κτίρια, τζαμιά, κατοικίες αγάδων, πρώην νοσοκομεία, αλλά και κτίρια της Καποδιστριακής και Οθωνικής περιόδου.
Μιλήσαμε για την αρχή της Επανάστασης στην Αργολίδα, για την άλωση του Παλαμηδίου από τον Στάϊκο Σταϊκόπουλο και την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους στις 30 Νοεμβρίου 1822. Του χρόνου συμπληρώνονται 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης και θα γίνουν πολλές επετειακές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Δοντά για την εξαιρετική όπως πάντα ξενάγηση.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ