ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου σε θεατρική παράσταση και στην "Κιβωτό του κόσμου"

Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου σε θεατρική παράσταση και στην "Κιβωτό του κόσμου"
Επίσκεψη των μαθητών της Γ΄ γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου στη θεατρική παράσταση, “Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία” του Τσάρλς Ντίκενς και στη συνέχεια επίσκεψη αγάπης στην Κιβωτό του κόσμου.

Την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου τα παιδιά της Γ΄ Γυμνασίου του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση “Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία” του Τσάρλς Ντίκενς, στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Ήταν ένα τραγούδι αγάπης για τα Χριστούγεννα που μιλά για την γενναιοδωρία και τη συνειδητή προσφορά σε αυτούς που χρειάζονται βοήθεια. Στο τέλος της ιστορίας, ο Ντίκενς μέσα από τον αφηγητή ωθεί τούς θεατές να ακολουθήσουν το πρότυπο του Σκρούτζ και να αγαπήσουν τα Χριστούγεννα ως γιορτή της γενναιοδωρίας και ανθρωπιάς.
Μετά το τέλος της θεατρικής παράστασης τα παιδιά επισκέφθηκαν μαζί με τους καθηγητές τους την δομή φιλοξενίας της Κιβωτού του κόσμου στον Κολωνό στην Αθήνα. Όλη την περασμένη εβδομάδα συγκέντρωσαν μια σημαντική ποσότητα από τρόφιμα, ρούχα και άλλα είδη. Όλα αυτά τα μετέφεραν και τα πρόσφεραν απλόχερα κατά την επίσκεψή τους, στην Κιβωτό του κόσμου.

Παράλληλα είχαν την ευκαιρία, με την βοήθεια της κοινωνικής λειτουργού της Κιβωτού, να γνωρίσουν μια σύγχρονη “Βασιλειάδα” που δημιούργησε ο Πατέρας Αντώνιος πριν αρκετά χρόνια.
Μας μίλησαν για το θεάρεστο έργο της Κιβωτού απάντησαν σε απορίες των μαθητών, και μας ξενάγησαν στον χώρο. Δεν χρειάστηκε χρόνος για να καταλάβει κανείς πως κάθε σπιθαμή του κτιρίου έχουν φτιαχτεί με πολύ αγάπη. Στα πρόσωπα των παιδιών αντίκριζε κανείς τη συγκίνηση και τη βεβαιότητα ότι έπραξαν το σωστό.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ