ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Το Σ.Ε.Π.Ε Αργολίδας καταψήφισε και τις 4 προτάσεις μας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 5:56:00 μ.μ. | |
Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Αργολίδας: Η πλειοψηφία του Σωματείου για ακόμα μια φορά σύμμαχος της κυβέρνησης
Στις 25/11/2019 διεξάχθηκε μια ακόμα συνεδρίαση του Δ.Σ. του συλλόγου μας, όπου σαν ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - στην προσπάθεια μας να όργανώσουμε, να προετοιμάσουμε και να ενημερώσουμε τον κλάδο για την επίθεση που δεχόμαστε , καλέσαμε το σωματείο να είναι οργανωτής και πρωτοστάτης της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας και καταθέσαμε 4 ψηφίσματα.

Οι παρατάξεις της ΔΗΣΥ και της ΔΑΚΕ καταψήφισαν και τα τέσσερα ψηφίσματα. Η πλειοψηφία του Δ.Σ αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά σύμμαχος της κυβέρνησης, καθώς μοναδικό στόχο έχει να αφήσει τον κλάδο απροετοίμαστο και έρμαιο στις επιθέσεις που δέχεται.

1.Καταψήφισαν ψήσισμα για την απεργία-απόχη από την αξιολόγηση για την οποία έχουν πάρει απόφαση πανελλαδικά δεκάδες σύλλογοι και ΕΛΜΕ. Είναι αντίθετοι με την απεργία-αποχή από την αντιδραστική αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση (που όπως έχει αποδειχθεί θα συνδεθεί με περικοπές και "εξοικονόμηση" δαπανών ταυτόχρονα με τις αντιδραστικές αλλαγές στη δομή και το περιεχόμενο του σχολείου), καθώς δεν κρύβουν, ότι συμφωνούν επί της ουσίας με τη στρατηγική της αξιολόγησης στη βάση των κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για το αυτόνομο και αποκεντρωμένο σχολείο.

Η οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης χρειάζεται να βρει τον κλάδο ενωμένο και θωρακισμένο με το όπλο της απεργίας – αποχής.

2.Καταθέσαμε ψηφισμά για την κατάργηση του ν. 4589/2019 που οδηγεί τους συναδέλφους συμβασιούχους αναπληρωτές σε ένα συνεχές κυνήγι κριτηρίων και προσόντων, σε συνεχή εναλλαγή μεταξύ ανεργίας και ελαστικής εργασίας και διαρκή περιφορά ανά την Ελλάδα, δηλαδή σε μια ζωή με συνεχή αβεβαιότητα και ομηρία. Θεωρούμε ότι, οι αναπληρωτές συνάδελφοί μας δεν είναι εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας. Είναι το μέλλον της εκπαίδευσης και πρέπει να μονιμοποιηθούν επιτέλους για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία. Όπως αποδεικνύεται όμως από τις πράξεις τους η πλειοψηφία του ΔΣ είναι αντίθετη με αυτή τη θέση. Είναι αντίθετοι στην διεκδίκηση για μόνιμους διορισμούς και τα δικαιώματα των συμβασιούχων-αναπληρωτών, καθώς, όπως οι ίδιοι ισχυρίζονται είναι παραλογισμός να μονιμοποιηθούν όλοι οι αναπληρώτές.

3. Ζητήσαμε από το ΔΣ να διεκδικήσει και να υποστηρίξει τα επιμέρους δικαιώματα των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, όπως να διδάσκονται τα μαθήματα ειδικοτήτων από τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς. Κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το επιστημονικό του αντικείμενο, η μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων που δουλεύουν στην εκπαιδευση και η επαναφορά των χαμένων ωρών. Το καταψήφισαν και αυτό με τη δικαιολογία οτι είναι ανεφικτο!!!

4 Στο ίδιο πνεύμα έδρασαν και στο ψήφισμα που βάλαμε σε σχέση με την αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα και το δικαίωμά τους να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στο δημόσιο σχολείο. Θεώρησαν σωστό να μην αναφέρεται πουθενά η ΕΕ, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ως μηχανισμοί πολέμου, ως ενώσεις που ανταγωνίζονται για τα κέρδη των λίγων σε βάρος των εργαζόμενων ανθρώπων και μικρών παιδιών ως βασικές αιτίες για τους πολέμους, την προσφυγιά, τη μετανάστευση. Βλέπετε η αλληλεγγύη των συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων φτάνει μέχρι την κατάθεση ωραίων προτάσεων. Όταν όμως πρέπει να ονομάσουν τους υπαίτιους των πολέμων που είναι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαική Ένωση, τότε μπαίνουν οι ασπίδες τους μπροστά και καταψηφίζουν.

Δεν μας αξίζει ένα σωματείο, που γυρίζει την πλάτη στην παραμικρή πρόταση για διεκδίκηση.

Η ΑΣΕ το επόμενο διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την κοινή δράση και συσπείρωση όλων των συναδέλφων που θέλουν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση.

Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα και να γυρίσουν την πλάτη σε όλες αυτές τις δυνάμεις που στέκονται εμπόδιο στην οργάνωση της πάλης για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, για την κάλυψη όλων των αναγκών στα σχολεία!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ