ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

Γ.Γκιόλας: Ένα νέο σχολικό κτήριο για το 5ο Δημοτικό Ναυπλίου είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:26:00 π.μ. | | |
Γ.Γκιόλας: Ένα νέο σχολικό κτήριο για το 5ο Δημοτικό Ναυπλίου είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένο
 Είναι γνωστή σε όλους και ιδιαίτερα στους κατοίκους του Ναυπλίου η προβληματική κατάσταση στο 5o Δημοτικό Σχολείο στο Συνοικισμό. Ένα Σχολείο που ιδρύθηκε το 1989, εξυπηρετεί μια αρκετά μεγάλη περιοχή του Ναυπλίου αλλά δεν απέκτησε ποτέ τη δική του στέγη. 

«Βολεύτηκε» προσωρινά στο κτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου, με αποτέλεσμα να περάσουν τόσα χρόνια και διπλάσια από το επιτρεπόμενο παιδιά, να αναγκάζονται να κάνουν μάθημα στον ίδιο χώρο.

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο επιδεικνύει ένα μεγάλο εκπαιδευτικό έργο. Πέραν της τυπικής εκπαίδευσης, ολοκληρώνει και σχεδιάζει νέα εκπαιδευτικά προγράμματα, συμμετέχει με επιτυχία σε πανελλήνιους διαγωνισμούς, ενώ παράλληλα εφαρμόζει και προωθεί νέες εκπαιδευτικές ιδέες και πρακτικές. Αποτελεί τουλάχιστον υποχρέωση όλων μας, να βοηθήσουμε με κάθε δυνατή προσπάθεια προς την εξεύρεση λύσης, στο κτηριακό πρόβλημα του Σχολείου.

Η σημερινή στέγαση του 5ου Δημοτικού Σχολείου είναι απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική καθώς φιλοξενείται σε διάσπαρτες αίθουσες, που δεν πληρούν τους απαραίτητους όρους για σχολική λειτουργία, καθώς επίσης και η έλλειψη ικανού αύλιου χώρου, όπως και λοιπών αιθουσών και χώρων εργαστηρίων, εκδηλώσεων . Ως εκ τούτου η μεταστέγασή του σε νέο λειτουργικό κτήριο που θα πρέπει να κατασκευαστεί στο συντομότερο χρόνο, ή και η ενδεχόμενη προσωρινή του μετακίνηση σε απολύτως κατάλληλο και πρόσφορο χώρο κρίνεται επιβεβλημένη και θα πρέπει άμεσα να υλοποιηθεί.

Αναγνωρίζουμε, αποδεχόμαστε, επικροτούμε και συστρατευόμαστε σε μια προσπάθεια που πιστεύουμε ότι εκφράζει τη θέληση όχι μόνο των δασκάλων, παιδιών και γονέων αλλά και όλου του Ναυπλιακού λαού.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ