ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Ξεκινούν τα μαθήματα στα τμήματα Μετεκπαίδευσης της Τουριστικής Σχολής Άργους στις 7 Ιανουαρίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:33:00 π.μ. | | |
Ξεκινούν τα μαθήματα στα τμήματα Μετεκπαίδευσης της Τουριστικής Σχολής Άργους στις 7 Ιανουαρίου
Ξεκινούν τα μαθήματα με την νέα χρονιά στα τμήματα Μετεκπαίδευσης της Τουριστικής Σχολής του Υπ Τουρισμού για πιστοποίηση και βελτίωση των γνώσεων των συμμετεχόντων και απόκτηση δημοσίου Πιστοποιητικού – τίτλου. 

Για την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας έχουν δημιουργηθεί μετά από τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων εργαζομένων στον τουρισμό 2 τμήματα με τις ειδικότητες Επισιτισμού & Λειτουργία Υποδοχής με τα μαθήματα να διεξάγονται από την 7η Ιανουαρίου 2020 στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελοποννήσου στο Αργος ( Δαναού 29, Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο) που έχει και την εκπαιδευτική επιμέλεια των μαθημάτων.. 

Για την περιοχή της κορινθίας δημιουργήθηκαν 2 τμήματα με τις ειδικότητες Επισιτισμού και Μαγειρικής Τέχνης υπό την εκπαιδευτική επίσης εποπτεία της Τουριστικής σχολής Άργους. 

Οι μετεκπαιδευόμενοι θα παραλάβουν βιβλία εξειδικευμένα και θα παρακολουθήσουν 5 κύκλους μαθημάτων ανάλογα την ειδικότητά τους, με θεωρητική και πρακτική εξάσκηση και εξειδίκευση σε ανάπτυξη άνω των 350 ωρών με χρονική διάρκεια 4 μηνών. 

Επίσης το πρόγραμμα μαθημάτων θα εμπλουτιστεί με παρουσιάσεις θεματικές στο αντικείμενο σπουδών τους από έμπειρους στον τουριστικό τομέα καθηγητές. Να σημειωθεί ότι σε όλη την διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα αμείβονται με ωριαίο επίδομα που θα καταθέτεται στους λογαριασμούς τους από τον ΟΑΕΔ. 

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980(Α΄ 225) απευθύνονται στον ενεργό πληθυσμό της χώρας, τον απασχολούμενο στον τομέα του τουρισμού και υλοποιούνται μόνο από το Υπ Τουρισμού με τις πιστοποιημένες δομές τους όπως την Τουριστική σχολή ΙΕΚ Πελ/σου. 

Σκοπός των Τμημάτων Μετεκπαίδευσης είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εργαζομένων και των πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τομέα του τουρισμού, η ανάπτυξη εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού και η συνολική βελτίωση του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στον τουριστικό κλάδο. 

Η επιτυχής παρακολούθηση και φοίτηση οδηγεί μετά από εξετάσεις στην απόκτηση του Πιστοποιητικού Μετεκπαίδευσης του Υπ Τουρισμού και της υπαλληλικής ιδιότητας κατοχυρώνοντας επίσης επαγγελματικά δικαιώματα του ν. 1077/1980 και ν. 2112/1920 (Α΄ 67). Άργος 18/12/2019 

Ο Δ/ντής Κων/νος Καχριμάνης
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ