ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Η Ομπρέλα Αλληλεγγύης στο Τρίτο Δημοτικό Σχολείο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:38:00 π.μ. | | |
Η Ομπρέλα Αλληλεγγύης στο Τρίτο Δημοτικό Σχολείο Άργους
Στο πλαίσιο δράσης της Ομάδας Αλληλεγγύης του σχολείου μας οι μαθητές του Ε1 τμήματος με τη δασκάλα τους κ. Ελένη Κοκολαντωνάκη πήραν την πρωτοβουλία να αναλάβουν την «αναδοχή» και την κάλυψη του δεκατιανού γεύματος ενός συμμαθητή τους που το χρειάζεται.

 Με τη συμβολή του παιδαγωγού και διευθυντή του σχολείου, κ. Παναγιώτη Μουσταΐρα, τα παιδιά διδάχθηκαν τις αρετές του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους που για οποιονδήποτε λόγο μπορεί να βρεθούν σε δυσχερή θέση, να τους λείπουν ακόμη και τα στοιχειώδη, όπως είναι ένα μικρό γεύμα ‒ ήσσονος χρηματικής αξίας μεν, ύψιστης ανθρωπιστικής σημασίας δε.\
Οι δάσκαλοι με τις άοκνες προσπάθειές τους, το φωτεινό πνεύμα τους, τις εμφορούμενες αγάπη καρδιές τους μεταλαμπαδεύουν στα παιδιά τις υψηλές αξίες και τα κάνουν κοινωνούς και πρωταγωνιστές στη δημιουργία αυτής της «ομπρέλας» αγάπης, αλληλεγγύης, συμπαράστασης, ενσυναίσθησης, στήριξης όσων χρειάζονται ένα χέρι να πιαστούν, μια αγκαλιά να απαγκιάσουν ‒ ιδιαίτερα τούτες τις μέρες που όλα τα παιδιά του κόσμου έχουν νόμιμη μοίρα στο φως της γιορτής …
Αποστέλλω θερμές ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς και στην Ομάδα Αλληλεγγύης για το σπουδαίο έργο τους και εύχομαι τη συνέχιση και ευόδωση των στόχων τους.

Εύχομαι ολόψυχα προς όλους ‒δασκάλους, μαθητές, γονείς, συνεργάτες‒ αυτά τα Χριστούγεννα να είναι η γιορτή που θα πλημμυρίσει καρδιές και σπιτικά με αγάπη, χαρά και γέλια!
Η αλληλεγγύη όλα τα μπορεί γιατί σε όλους πρέπουν!


Γιούλα Κουγιά
Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων
Τρίτου Δημοτικού Σχολείου Άργους
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ