Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019

Απάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας στην Πρόεδρο του ΣΕΤΑ Ευαγγελία Τσατσούλη

Απάντηση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας στην Πρόεδρο του ΣΕΤΑ Ε. Τσατσούλη
Με άκρως φιλικά αισθήματα προς την κ. ΤΣΑΤΣΟΥΛΗ Ευαγγελία, πρόεδρο του Δ.Σ. <<Σ.Ε.Τ.Α.>> Αργολίδας, αλλά και με απόλυτο σεβασμό προς την ίδια, αλλά και προς τα μέλη των εργαζομένων των Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α που εκπροσωπεί, θεωρούμε επιβεβλημένη την παρούσα απάντηση στο ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, από :Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019

«Το Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας για τα γεγονότα στο Δήμο Ερμιονίδας

Πριν από λίγο ενημερώθηκα για τα θλιβερά γεγονότα στον Δήμο Ερμιονίδας που με αφορμή την τουλάχιστον αψυχολόγητη ενέργεια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την εκδικητικότητα του πρώην Δημάρχου, την αγωνιώδη προσπάθεια του νέου Δημάρχου για αντιμετώπιση του χάους που παρέλαβε στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τον τουλάχιστον περιέργως όψιμο, υπερβάλλοντα ζήλο των υπαλλήλων του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδας, βρίσκονται αυτή την στιγμή, μεταξύ άλλων, κρατούμενοι με την διαδικασία του αυτοφώρου υπάλληλοι του Δήμου Ερμιονίδας γιατί δεν προέβησαν στο πειθαρχικό παράπτωμα της άρνησης εκτέλεσης εντολής.

Δηλώνω την απέχθεια μου για τις ενέργειες του πρώην Δημάρχου και ας κατανοήσει η ψυχή του, ότι καλώς ή κακώς ο λαός της Ερμιονίδας δεν τον ήθελε άλλο. Ακόμα και εάν τεκμηριώνει όποιο δίκιο απέναντι στον νέο Δήμαρχο, τον καλώ να κρατηθεί μακριά από τους εργαζόμενους του Δήμου, ο αυταρχισμός και η αλαζονεία του απέναντι στους εργαζόμενους δεν πέρασε και ούτε θα περάσει, του το εγγυώμαι και προσωπικά.

Το σύνολο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων αλλά και του όποιου Δημάρχου υπερασπίζεται τον Δημόσιο & Κοινωνικό χαρακτήρα των Υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή τους.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας είναι σε διαρκή επικοινωνία με τους εκεί συναδέλφους και με τον Δήμαρχο Ερμιονίδας και σε άμεση ετοιμότητα για όποια παρέμβαση και κινητοποίηση απαιτηθεί. Καλώ την Περιφέρεια Πελοποννήσου άμεσα, τις επόμενες ώρες, με συνοπτικές διαδικασίες να αδειοδοτήσει σημείο μεταφόρτωσης απορριμμάτων στον Δήμο Ερμιονίδας.

Καλώ τον κ. Αστυνομικό Διευθυντή της Αστυνομικής Δ/νσης Αργολίδας να επιληφθεί ο ίδιος προσωπικά των γεγονότων, με την ευχή οι υφιστάμενοι του να δείχνουν σε κάθε περίπτωση τον ίδιο υπερβάλλοντα ζήλο.

Ενημερώνω τους πάντες ότι όποιοι ενδόμυχα θέλουν την Ιδιωτικοποίηση & Εκχώρηση Υπηρεσιών και Αρμοδιοτήτων των Ο.Τ.Α. θα μας βρουν μπροστά τους, ανυποχώρητους και αδίσταχτους. Άργος 11 Δεκέμβρη 2019

Ευαγγελία Τσατσούλη
Πρόεδρος ΣΕΤΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ»

Με όλο τον σεβασμό, σας ρωτάμε:

Γιατί οι συνάδελφοί σας (κατά την άποψή σας), κατέστησαν κρατούμενοι με την διαδικασία του αυτοφώρου, αφού ως υπάλληλοι του Δήμου Ερμιονίδος ενήργησαν και δεν προέβησαν στο πειθαρχικό παράπτωμα της άρνησης εκτέλεσης εντολής της Δημοτικής Αρχής;

Ενώ σύμφωνα πάντα με την άποψή σας, οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι του Τμήματος Ερμιονίδος, ενήργησαν με τουλάχιστον περιέργως όψιμο, υπερβάλλοντα ζήλο;

Και απαντούμε: Οι Αστυνομικοί υπάλληλοι, οφείλουν να ενεργούν σύμφωνα με τους Νόμους (ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ – ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ – ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ), καθώς και των κανονισμών του Σώματος.

Αυτό πράττουν και αυτό έπραξαν και οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί Υπάλληλοι του Αστυνομικού Τμήματος Ερμιονίδος.

ΟΧΙ από υπερβάλλοντα ζήλο, αλλά για να μην διαπράξουν πειθαρχικά, αλλά κυρίως ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ, αφού –εκλήθησαν – έλαβαν γνώση τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκομένων αξιόποινων πράξεων, πολύ δε περισσότερο, εφόσον πέραν του αυτεπαγγέλτου, υπήρχε και υποβολή έγκλησης ιδιώτη.

Επίσης σας γνωρίζουμε, ότι των προανακριτικών και δικονομικών ενεργειών που ενεργούν οι ανακριτικοί Υπάλληλοι της ΕΛ.ΑΣ., προΐσταται ο κ. Εισαγγελέας της έδρας του Νομού, ενώ ο εκάστοτε Διευθυντής της Αστυνομικής Διευθύνσεως, εποπτεύει ως προς το επιχειρησιακό μέρος αυτές τις ενέργειες. 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΤΣΙΡΗΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΡΑΓΚΑΣ


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ