ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Ν. Βούτσης από το Άργος: Προοδευτική αλλαγή που θα φέρει πνοή ανάτασης και δημιουργίας στη χώρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:51:00 μ.μ. | | | |
Ν. Βούτσης από το Άργος: Προοδευτική αλλαγή που θα φέρει πνοή ανάτασης και δημιουργίας στη χώρα
Τη συστράτευση της κοινωνίας για να γίνει δυνατή μια προοδευτική αλλαγή που θα φέρει πνοή ανάτασης και δημιουργίας στη χώρα βάζοντας στην άκρη τις φοβίες και τις ανασφάλειες που εκκολάφθηκαν κατά τη δεκαετή κρίση ζήτησε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης μιλώντας στο Εργατικό Κέντρο Άργους, το βράδυ της Δευτέρας 9 Δεκεμβρίου 2019.

Στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκστρατείας «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου» παρέστησαν παλιά και νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και εκτός από τον Νίκο Βούτση μίλησαν ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος της Προοδευτικής Συμμαχίας κ. Παναγιώτης Παναγιώτου και ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Γκιόλας.
 «Η συζήτηση μας εδώ στο Άργος έχει να κάνει με την προσπάθεια για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ, για τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη της Αριστεράς, της οποίας καρδιά και κατά τη λαϊκή εντολή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής προσθέτοντας ότι το νέο κόμμα που θα διαμορφωθεί θα είναι ένα πολύ πιο μαζικό και κοινωνικά γειωμένο κόμμα και θα αποτελεί μία τομή σε σχέση με την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ.
 «Πρόκειται για μια διαδικασία, η οποία επικοινωνεί και επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό, με την προσπάθεια που γίνεται μέσα στη Βουλή, με την προγραμματική αντιπολίτευση, με την κοινωνία, με τους κοινωνικούς αγώνες και με την ανάγκη διαμόρφωσης μιας συνείδησης στον κόσμο σε σχέση με μέτρα, με απόψεις και θέματα που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι προς επίλυση» πρόσθεσε ο Νίκος Βούτσης.
Παράλληλα ο τέως Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει για το μετασχηματισμό και τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι είναι μια διαδικασία που ανατροφοδοτείται τόσο με το Ευρωπαικό όσο και με το εγχώριο γίγνεσθαι. «Είναι προφανές ότι ταυτόχρονα μας απασχολούν πάρα πολύ τα Ελληνοτουρκικά και τα Ευρωτουρκικά, τα εθνικά θέματα, αλλά και τα κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα. Το κυριότερο όμως που μας απασχολεί είναι το κλίμα και ο αέρας ενός νεοσυντηρητισμού μέσα στη χώρα.» υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.
«Ακριβώς επειδή βγήκαμε μετά από 10 χρόνια μεγάλης κρίσης με μία κοινωνία που ευλόγως έχει φοβίες, ανασφάλειες, είναι φανερό ότι χρειάζεται μία άλλη πνοή. Μία πνοή προοδευτική, μία πνοή ανάτασης, δημιουργίας στη χώρα. Γι’ αυτό ζητάμε τη συστράτευση. Για να προχωρήσουμε όλοι μαζί και να υπάρξει ρεαλιστική, εναλλακτική λύση.» κατέληξε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας ότι «Καθημερινά η Κυβέρνηση δεν παραλείπει να μας υπενθυμίζει το παλιό σύνθημα “Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά”. Η επιθετική ρητορική της αγγίζει τα όρια του διχασμού»

Στις κοινωνικές αστάθειες που δημιουργεί η κεντρική πολιτική ιδέα της σημερινής κυβέρνησης, την οποία χαρακτήρισε ως «ξεπερασμένο νεοφιλελευθερισμό» αναφέρθηκε με τη σειρά του ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος της Προοδευτικής Συμμαχίας κ. Παναγιώτης Παναγιώτου.
«Το μοντέλο αυτό είναι η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η απορρύθμιση του κοινωνικού κράτους, οι ελεύθερες αγορές χωρίς στοιχειώδη έλεγχο καθώς και η ιδιωτικοποίηση τομέων του δημοσίου» τόνισε ο κ. Παναγιώτου προβλέποντας ότι αυτό είναι το μοντέλο που θα δούμε να εξελίσσεται το επόμενο διάστημα και να δημιουργεί κοινωνικές αντιδράσεις.

«Στο τέλος αυτής της πολιτικής βρίσκεται η όξυνση των ανισοτήτων στην κοινωνία. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα. Αυτό είναι και το σημείο τομής μεταξύ προοδευτικών και συντηρητικών δυνάμεων. Οι προοδευτικές δυνάμεις κάνουν πολιτικές και συνειδητές επιλογές μείωσης των ανισοτήτων. Αντίθετα οι συντηρητικές δυνάμεις ακολουθούν πολιτικές διεύρυνσης των ανισοτήτων» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Προοδευτικής Συμμαχίας.
Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Παναγιώτου αυτό το πρόβλημα δημιουργεί την ανάγκη ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών συσπειρώσεων και προσδίδει στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έναν αμετάθετο στόχο, ο οποίος είναι η συγκρότηση μιας ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας που θα στηρίζεται και θα εκφράζει τις λαϊκές δυνάμεις και τη μεσαία τάξη, θύματα αυτής της πολιτικής

«Η χώρα πρέπει να προχωρήσει και αυτός ο μεγάλος κύκλος δυνάμεων πρέπει με επίκεντρο τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να δημιουργήσει ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα. Αυτός είναι ο στόχος. Ένα μαζικό, δημοκρατικό, ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς, το οποίο με τη στάση, την πορεία και την καθαρότητά του θα διαμορφώσει μια μεγάλη πλειοψηφία, μια ηγεμονία στην ελληνική κοινωνία. Θέλει επίσης να διαμορφώσει ένα σύγχρονο και βιώσιμο παραγωγικό μοντέλο από το οποίο θα προκύψουν νέες παραγωγικές δυνάμεις κι όχι οι παλιές διαπλεκόμενες και κρατικοδίαιτες» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος της Προοδευτικής Συμμαχίας.
«Οικοδεσπότης» και συντονιστής της πολιτικής συζήτησης που ακολούθησε ήταν ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννης Γκιόλας, ο οποίος έδωσε έμφαση στην ανάγκη μιας ευρύτερης συσπείρωσης των προοδευτικών δυνάμεων και των πολιτών που θα αντισταθεί στις νεοφιλελεύθερες και ακροδεξιές πρακτικές της κυβέρνησης.

Την ερχόμενη Παρασκευή 13/ 12/2019, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης θα βρεθεί στην Καλαμάτα και θα μιλήσει μαζί με τον εκπρόσωπο της Προοδευτικής Συμμαχίας κ. Νίκο Μπίστη σε πολιτική εκδήλωση στο πλαίσιο της εκστρατείας «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου». H εκδήλωση την οποία διοργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο “Αλέξανδρος Κουμουνδούρος” και θα απευθύνει χαιρετισμό ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Χαρίτσης.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ