ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Εκπληκτικά τα παραδοσιακά Χριστούγεννα με την "Ταγαρού" στο Άργος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:48:00 μ.μ. | | |
Εκπληκτικά τα παραδοσιακά Χριστούγεννα με την "Ταγαρού" στο Άργος
Χριστούγεννα με την "Ταγαρού" της Άννας Ιακώβου ζήσαμε την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου, στην κατάμεστη Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού "Μέγας Αλέξανδρος" στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του συλλόγου "Ελληνική Παράδοση"!!!
 Μια συγκινητική και όμορφη αληθινή ιστορία που μας θύμισε τα πιο παλιά, δύσκολα, αλλά αυθεντικά και νοσταλγικά χρόνια...
Η "Ταγαρού" ήταν ένα φορτηγό - λεωφορείο που μεταπολεμικά έκανε κάθε μέρα την διαδρομή Βλαχοκερασιά - Τρίπολη. Κάθε πρωί, οι μανάδες των παιδιών που πήγαιναν στο γυμνάσιο κρεμούσαν σε περιμετρικούς γάντζους, που υπήρχαν έξω από το φορτηγό, ταγάρια, που περιείχαν το μεσημεριανό φαγητό των παιδιών τους, αφού αυτά έμεναν στην Τρίπολη, λόγω της δυσκολίας μετακίνησης!
Μέσα από την ιστορία της "Ταγαρούς" και των πρωταγωνιστών της, μπήκαμε στο πνεύμα των παραδοσιακών Χριστουγέννων και βιώσαμε με έθιμα και χορούς και κάλαντα την ατμόσφαιρα του Δωδεκαημέρου...
Μας επισκέφθηκαν ο "Πουρπούρης και η Κορτοπούλα" από το Ισαάκιο Έβρου, τα περίφημα Ρουγκάτσια από το Ρουμλουκι Ημαθίας και οι καλαντιστές από την Τζιά! Βρεθήκαμε στα Ρογκατσάρια της Καστοριάς υπό των ήχο των χάλκινων και νοσταλγήσαμε τα παραδοσιακά Χριστούγεννα στην Πελοπόννησο που μύριζαν κανελλογαρύφαλο και μέλι!
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την συγγραφέα του έργου, κυρία Άννα Ιακώβου για την στήριξή της και τις συμβουλές της στην προσαρμογή της "Ταγαρούς", αλλά και που μας τίμησε με την παρουσία της στην εκδήλωσή μας!!!
Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχαν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής και χοροδιδάσκαλοι του συλλόγου, Σοφία Κούσουλα, Μανώλης Γύφτος και Δήμητρα Παπαδοπούλου. Την επιμέλεια των χορευτικών τμημάτων είχε ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Μανώλης Γύφτος, ενώ υπεύθυνος της χορωδίας παραδοσιακού τραγουδιού του συλλόγου ήταν ο καθηγητής μουσικής, Σπύρος Μαρίνης. Στην ορχήστρα που συνόδευε την χορωδία ήταν ο Ηλίας Καρκούλης στο κλαρίνο, η Δέσποινα Ντερελή στο λαούτο και ο Σπύρος Μαρίνης στο νταούλι και την γκάιντα. Την επιμέλεια των ενδυμασιών είχε η Βούλα Νικητοπουλου - Δαμάλα.
Στο ρόλο του αφηγητή/Κώστα ήταν ο Τάσος Μπιμπής, ενώ στον ρόλο του γερο-δάσκαλου ο Τάσος Θάνος. Τους ευχαριστούμε και τους δύο ιδιαίτερα για την παρουσία τους και συμβολή τους στην εκδήλωσή μας!!!

Στους υπόλοιπους ρόλους ήταν τα μέλη μας και χορευτές μας, Σοφία Κούσουλα, Παναγιώτης Μποζιονέλος, Γιώργος Σχοινοχωρίτης, Χρήστος Παπαδόπουλος, Μάνος Εξαδάκτυλος, Μανώλης Γύφτος και οι μικροί χορευτές Πέτρος Λάγιος, Δημήτρης Πάπας, Νεκτάριος Μυττάς, Σωτήρης Παναγόπουλος, Παναγιώτης Πετσέλης, Ιάσωνας Μπούτσικος και Βαγγέλης Ντεβές.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, αλλά και στους χορευτές μας των χορευτικών ομάδων καθώς και στους μικρούς χορευτές του 5ου τμήματος του συλλόγου μας που όλοι τους είχαν μια εξαιρετική παρουσία!!!
Ευχαριστούμε όλα τα μέλη μας για την βοήθειά τους όλες τις προηγούμενες ημέρες στην ετοιμασία και το στήσιμο αυτής της εκδήλωσης, και τις κυρίες για την προσφορά των κεράσματων και του ποτού στο τέλος της εκδήλωσης!

Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Βιολογική Μελισσοκομία "Άξιον Εστί" Axion Esti Meli για την προσφορά της "Ταγαρούς" στα σκηνικά μας.

Τέλος, ευχαριστούμε όλον τον κόσμο που μας τίμησε με την παρουσία του και που μας στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τον Δήμαρχο κο Καμπόσο Δημήτριο, τον βουλευτή κο Ανδριανό Ιωάννη, τους αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους και τους εκπροσώπους συλλόγων και φορέων της πόλης μας.
Η εκδήλωση είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς στον χώρο συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη καθαρισμού για το "Χαμόγελο του παιδιού" στην Αρχαία Κόρινθο. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν να μαζευτούν τα πράγματα για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη...

Η εκδήλωση αυτή ήταν ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά του συλλόγου μας και περιμένουμε το 2020 με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη για όμορφα πράγματα!

Όλοι εμείς από τον σύλλογο "Ελληνική Παράδοση" σας ευχόμαστε καλά και ευλογημένη Χριστούγεννα με υγεία και κάθε καλό σε όλους σας!!!

Και του χρόνου!!!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ