ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019

Συνταξιούχοι ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Αργολίδας: Πρέπει να ξεσηκωθεί κίνημα ανάσχεσης της νέας επίθεσης (βίντεο)

Συνταξιούχοι ΙΚΑ - ΕΦΚΑ Αργολίδας:  Πρέπει να ξεσηκωθεί κίνημα ανάσχεσης της νέας επίθεσης (βίντεο)
Κινητοποίηση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας μπροστά στην ALPHA BANK στην Ενδεκάτη στο Ναύπλιο στις 30/11/2019. Πραγματοποιήθηκε ομιλία από την Βάσω Χασάπη Πρόεδρου του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ Αργολίδας η οποία στην ομιλία της ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των έντεκα πανελλαδικά συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων πήρε απόφαση για δύο κεντρικές πρωτοβουλίες. Μία για σήμερα και μία στην Αθήνα στις 14 Δεκεμβρίου στην οποία θα είμαστε παρόντες.

Πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης και ειδικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η απόφαση του ΣΤΕ γκρεμίζει δήθεν τον νόμο Κατρούγκαλου, ότι έρχονται αναδρομικά και πολλά άλλα.

Η απόφαση αυτή είναι από τις αρνητικότερες για τους συνταξιούχους γιατί 1) κρίνει συνταγματικές τις τεράστιες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις στους παλιούς συνταξιούχους, καθώς και την αφαίρεση της 13ης και 14ης σύνταξης.2) Εκφέρει την ίδια κρίση για την αύξηση των ορίων ηλικίας στα 67 χρόνια, την αύξηση από τα 35 στα 40 ή 42 χρόνια για το δικαίωμα στην πλήρη σύνταξη.3() Νομιμοποιεί τον επανυπολογισμό των παλιών συντάξεων και τη μεγάλη μείωση των συντάξεων των νέων συνταξιούχων μετά το Μάη του 2016.

Αμφισβητούν μόνο κάποιες παραμέτρους του νόμου 4387 όπως για παράδειγμα την ακυρότητα περικοπών στις επικουρικές συντάξεις, το καλοκαίρι του 16, την επανεξέταση ποσοστών αναπλήρωσης του ανταποδοτικού τμήματος συντάξεων, για όσους είχαν πολλά χρόνια ασφάλισης με το σκεπτικό ότι δεν υπήρχε αναλογιστική μελέτη.

Μπορεί το ξήλωμα του πουλόβερ να ξεκινά από τις επικουρικές συντάξεις με το υποχρεωτικό τζογάρισμα των εισφορών των ασφαλισμένων χωρίς καμία εγγύηση για το τι σύνταξη θα πάρουν, ωστόσο στόχος είναι η επέκταση της ιδιωτικοποίησης στο σύνολο της Δημόσιας Ασφάλισης, καθώς ο στρατηγικός στόχος που υπηρετούν όλες οι αντιασφαλιστικές ανατροπές είναι η «ελάφρυνση» των καπιταλιστών και του κράτους τους, από το «βάρος» της Κοινωνικής Ασφάλισης, από την κατάκτηση των εργατών να παίρνουν πίσω μέσω αυτής ένα κομμάτι της κλεμμένης υπεραξίας που παράγουν.

Η κυβέρνηση και οι εργατοπατέρες χρησιμοποιούν διάφορα επικοινωνιακά τερτίπια, προκειμένου να μας πείσουν να υποδεχθούμε ως τάχα ωφέλιμη την αντιασφαλιστική επίθεση.

Οι όποιες αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις σε μερίδα συνταξιούχων με βάση τις «αντισυνταγματικές» περικοπές του νόμου Κατρούγκαλου, θα είναι παροδικές, δεδομένου ότι το όριο της συνταξιοδοτικής δαπάνης είναι αυστηρά καθορισμένο έως το 2060 με βάση τους μνημονιακούς νόμους.

Η πλουτοκρατία και οι κυβερνήσεις της συνεχώς και για πάνω από εξήντα χρόνια λεηλατούν τα αποθεματικά των ταμείων, τα παρακρατούσαν άτοκα για να εξασφαλίζουν τζάμπα χρήμα στις μεγαλοεπιχειρήσεις. Τεράστια κεφάλαια που οδηγήθηκαν με πολιτικές αποφάσεις για δεκαετίες άτοκα στην Τράπεζα της Ελλάδος, χρηματοδότησαν την ανάπτυξη του κεφαλαίου. Για την περίοδο 1951-1975 οι απώλειες υπολογίζονται σε 58 δις€. Πάνω από 3,5 δις€ ήταν οι ζημιές των ασφαλιστικών ταμείων στο χρηματιστήριο την περίοδο 1999-2002 και πάνω από 13 δις€ με το τελευταίο κούρεμα. ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ούτε μπορούμε να ανεχτούμε ως επιχείρημα την αύξηση του προσδόκιμου ζωής και την ενεργό γήρανση.

Η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας, η τεχνολογική και επιστημονική πρόοδος, ο παραγόμενος πλούτος, δημιουργούν σήμερα τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να ζουν περισσότερα χρόνια εκτός παραγωγής, να ξεκουραστούν και να διαθέσουν το χρόνο τους, όπως αυτοί επιθυμούν.

Πρέπει να ξεσηκωθεί κίνημα ανάσχεσης της νέας επίθεσης από όλους εμάς τους συνταξιούχους, τους εργαζόμενους, τους νέους, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης-μεγαλοεργοδοσίας, να τους κόψουμε τη φόρα.

Σήμερα να αποκτήσουμε ενιαίο υποχρεωτικό, αποκλειστικά δημόσια σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που θα εξασφαλίζει συντάξεις και παροχές για όλους, αντίστοιχες των λαϊκών αναγκών. Σε ενιαίο μέτωπο να δώσουμε τη μάχη για να διασωθεί ο θεσμός της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, αλλά και να βελτιωθεί , για να στηρίζει ουσιαστικά τα κοινωνικά δικαιώματα της εργατικής-λαϊκής οικογένειας. Τα μέτρα δεν εξαιρούν κανέναν. Δεν αφορούν συγκεκριμένα ταμεία ή κατηγορίες, παλιούς ή νέους. Για αυτό δεν περισσεύει κανένας σε αυτόν τον αγώνα. Πρέπει να είναι ενιαίος, μαζικός, ταξικός!

Καλούς αγώνες Συνάδελφοι!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ