ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Τι λένε ο Μητροπολίτης Κισσάμου και ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός για την αφίσα που προκάλεσε αντιδράσεις

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:07:00 μ.μ. | | | | |
Τι λένε ο Μητροπολίτης Κισσάμου και ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός για την αφίσα που προκάλεσε αντιδράσεις
Με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που ξεσήκωσε η αφίσα για το "πάρτι βλασφημίας" στο μπαρ “Σκαντζόχοιρος” στο Ναύπλιο όπου απεικονίζεται ο Χριστός βαμμένος και με κραγιόν ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος και ο Αρχιμ. Αθανάσιος Μισσός της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου έδωσαν την δική τους απάντηση:


Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος: «Αιδώς Αργείοι…»

«Όταν μου πειράξουν την πατρίδα και τη θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα’ νεργήσω κι’ ό,τι θέλουν ας μου κάνουν»
(Μακρυγιάννης)

«Διαφορετικότητα», «ελευθερία», «δικαιώματα», λέξεις και έννοιες χιλιοειπωμένες, ιδιαίτερα στους καιρούς μας, τόσο που κινδυνεύει να χάσουν το νόημα και την αξία τους. Μοιάζει, μπροστά σε αυτές τις βάναυσα και βάρβαρα παραφρασμένες έννοιες, να έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν οι έννοιες: «πίστη», «πατρίδα», «θρησκεία» «σεβασμός». Έννοιες και αξίες που αιώνες γαλούχησαν, έθρεψαν και ανέστησαν από την τέφρα του το ευσεβές ημών Γένος. Εύκολα και αβασάνιστα λοιπόν στις μέρες μας όποιος μιλά για «διαφορετικότητα», «δικαιώματα», «ελευθερία», κ.α. θεωρείται «προοδευτικός», «δημοκράτης», κλπ. σε αντίθεση με όποιον μιλά για «πατρίδα», «θρησκεία», «πίστη», ο οποίος θεωρείται «σκοταδιστής», «ταλιμπανιστής», «αναχρονιστικός», κ.α. διάφορα που έχει εφεύρει το.. «σύστημα», το οποίο υπηρετεί έναν και μόνο σκοπό: Να ξεριζώσει την πίστη από τις ψυχές. Να δημιουργήσει συνειδήσεις, δηλ. κοινωνίες α-θρησκες και α-πάτριδες. «Πολίτες ενός κόσμου χωρίς σύνορα», όπως χαρακτηριστικά κάποιοι της εξουσίας επαγγέλλονται και νυχθημερόν εργάζονται και μοχθούν. Μάζα, μάζα αριθμητική, χωρίς ιδανικά, χωρίς πιστεύω, χωρίς αξίες, μάζα και όχι πρόσωπα, μάζα εύκολα διαχειρίσιμη και υπάκουη στα.. κελεύσματα και τις εντολές του «συστήματος». Για τούτο και όλο το.. «σύστημα» αβυσσαλέα και ενορχηστρωμένα προσπαθεί να μας γκρεμίσει την πίστη, διογκώνοντας την λογική και αποδυναμώνοντας την πίστη.

Απιστία λέγεται το… παραμύθι που όλοι αυτοί θέλουν να μας πουλήσουν. Πολλά και ποίκιλλα τα επιχειρήματα αυτού του παραμυθιού. Επιστρατεύουν, ως δήθεν αντίπαλο δέος, την επιστήμη, την λογική, την εξέλιξη, ως και άλλα διάφορα ανίερα και ανήλια τεχνάσματα που εφευρίσκουν, καθώς ο στόχος είναι συγκεκριμένος. Να ισοπεδωθεί η ψυχή, να σκληρυνθεί η καρδιά, να υποταχθεί το πνεύμα στα κατώτερα ένστικτα, να πάψει ο άνθρωπος να είναι πρόσωπο ελεύθερο και αληθινό και να καταντήσει μάζα και αριθμός, ον άβουλο και εύκολα χειραγωγήσιμο. Να γκρεμιστεί δηλ. κάθε είδους εσωτερική αντίσταση του ανθρώπου.

Αφορμή για τις παραπάνω σκόρπιες αυτές σκέψεις η νέα πρόκληση εναντίον της πίστης του Χριστού που και πάλι βιώσαν οι Χριστιανοί της Πατρίδας μας. «πάρτι βλασφημίας», εάν το διαδίκτυο είναι ακριβές στην ενημέρωση του, ονόμασαν την φορά αυτή οι εμπνευστές του, αυτό που οργάνωσαν την νύχτα της πιο ιερής ημέρας της Χριστιανοσύνης, την νύχτα που «άναρχος Θεός καταβέβηκεν», την παραμονή των Χριστουγέννων. Με φόντο Εικόνα του Χριστού, παραμορφωμένη και χαρακωμένη, προφανώς κατά την καρδία τους και την εσωτερική τους κατάσταση (όποιοι την παραμόρφωσαν και την κακοποίησαν), καλώντας με το επίσης προκλητικό μήνυμα: «Γιορτάζουμε τα 2019α γενέθλια του ανθρώπου που έφερε στον κόσμο το μήνυμα της αγάπης κ της αλληλεγγύης προς όλους με μια κλασική εορταστική εξεφτελιστική παρτάρα όπως κάθε χρόνο. Μουσικάρες για μας διαλέγει η Μαρωφυλλιά από τα παλιά. Αμαρτωλοί του κόσμου ελάτε», εάν η ηλεκτρονική πληροφόρηση είναι ακριβής.

Έκπληκτοι οι οργανωτές διαμαρτύρονται, ειρωνευόμενοι τους Χριστιανούς που δεν ανέχονται και δεν επιτρέπουν σε κάθε διεστραμμένο νου να υβρίζει την πίστη τους και τον Θεό τους. Έκπληκτοι κάνουν λόγο για.. «δήθεν καλούς Χριστιανούς», επειδή αυτοί οι Χριστιανοί απαίτησαν σεβασμό στον Θεό τους και τον συμβολισμό της ιερής αυτής νύχτας. Επειδή αντέδρασαν, επειδή αντιστάθηκαν, επειδή δεν κόμισαν την συνείδηση τους. Προφανώς για αυτούς, και για άλλους πολλούς ως φαίνεται, «καλοί Χριστιανοί» είναι εκείνοι που παθητικά και μοιρολατρικά αποδέχονται τα πάντα, εκείνοι που σιωπούν, γινόμενοι συνένοχοι στα ανοσιουργήματα που τεκταίνονται στον τόπο και την Πατρίδα μας, εκείνοι που σκύβουν το κεφάλι, εκείνοι που γίνονται μέρος του συστήματος… Καταλήγουν δε στην ανακοίνωση τους : «Το λιντσάρισμα άλλωστε από χριστιανούς και νοικοκυραίους είναι πολύ της μόδας σε αυτή τη χώρα». Λάθος κύριοι. Σε αυτή την χώρα έχει γίνει της μόδας όχι το λιντσάρισμα των Χριστιανών, αλλά η αποκαθήλωση της πίστης και ο εξοβελισμός της Εκκλησίας από τον δημόσιο βίο, η αποϊεροποίηση της κοινωνίας, η αποκαθήλωση των συμβόλων, η στοχοποίηση και ο χλευασμός όσων εκφράζουν την πίστη τους στον Θεό. Ο σωβινισμός, η μισαλλοδοξία και το μίσος δεν είναι έκφραση των Ορθοδόξων Χριστιανών. Αυτά από… αλλού εκπορεύονται. Απόδειξη: Τα επίσημα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, σε αναφορά με βεβηλώσεις και βανδαλισμούς σε χώρους ιερούς και θρησκευτικούς για το 2019. 160% αύξηση στις βεβηλώσεις και βανδαλισμούς ιερών χώρων και ναών το 2019 έχει καταγράψει το αρμόδιο Υπουργείο. Από τα 556 συνολικά κρούσματα τα 525 έγινα σε βάρος Ναών και χώρων Ορθόδοξης λατρείας, τα 31 έγιναν σε βάρος χώρων λατρείας διαφόρων θρησκειών. Συνεπώς;; Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί είναι το πρόβλημα; Ποιος διαμαρτυρήθηκε για τις 525 βεβηλώσεις χώρων λατρείας των Ορθοδόξων Χριστιανών στην Χώρα μας; Εάν κάποιοι, όπως δηλώνετε, σας απείλησαν, σαφώς και κακώς το έπραξαν.

Το πρόβλημα δεν είναι και δεν το δημιουργούν οι Χριστιανοί, το πρόβλημα το δημιουργεί ο μη σεβασμός στην πίστη ενός λαού και οι προκλητικές συμπεριφορές των ύβρεων στα θεία και τα ιερά, με την παράλογη μάλιστα απαίτηση να γίνονται αποδεκτές! Αυτό και αν είναι ύβρις, παραλογισμός, ταλιμπανισμός, σκοταδισμός και αιδώς! Σεβαστείτε λοιπόν όλοι εσείς αυτό που θέλετε οι άλλοι να σέβονται σε εσάς, δηλ. το δικαίωμα σας να εκφράζετε ελεύθερα την όποια πίστη και… «διαφορετικότητα» σας. Εάν αυτό δεν το πράξετε, τότε ναι, η φωνή του Μακρυγιάννη θα ξεσηκώνει τις ψυχές και τις συνειδήσεις μας και.. το κρίμα στο λαιμό σας. Και επειδή οι αυθεντικοί άνθρωποι είναι και διαχρονικοί, κλείνω τον φτωχό αυτό προβληματισμό μου, πάλι με τα λόγια του Μακρυγιάννη: «Αδελφοί, με αδικείτε. Ελλάδα δεν πουλάω, νοικοκυραίγοι μου. Τέτοιον αγαθόν πολυτίμητον δεν έχω εις την πραμάτειαν μου. Μα και να τό’ χα, δεν τό’ δινα κανενός».


Αρχιμ. Αθανάσιος Μισσός:  Αν είναι άνδρες να εμφανίσουν και τον Μωάμεθ του Ισλάμ

Χριστός Ετέχθη ! Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα !

Σε μια ανόητη, αν μη τι άλλο, και βδελυρά διαφημιστική καμπάνια διοργανώσεως εορταστικού πάρτι για τα Χριστούγεννα, επιδόθηκαν επιχειρηματίες στο Ναύπλιο, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον του καθενός συμπλεγματικού ανθρωποειδούς.

Έτσι, μη έχοντας άλλον τρόπον, ώστε να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επίδοξων πελατών τους ενεφάνισαν τον άρτι γεννηθέντα Κύριον μας με ενώτια- σκουλαρίκια και με ψιμυθιωμένα χείλη, παρειές και βλεφαρίδες.

Και προς αποφυγήν κάθε περιπτώσεως περισσευούσης ανοησίας , διάλεξαν μια από τις αρχαιότερες εικόνες του Κυρίου μας,που φυλάσσεται στο Σινά ,ιστορημένη με την εγκαυστική τέχνη ,και χρονολογείται από τους πρώτους αιώνες του χριστιανισμού,μετά την ανεξιθρησκίαν που επέφερε το διάταγμα των Μεδιολάνων, του 313 μ. Χ..

Επομένως, το εφεύρημα ήταν αρτίως στοχευμένον και τα κίνητρα δολερά .

Το γεγονός αυτό σε συνάρτηση με κάποιες δηλώσεις περί της δράσεως μας να επαρκείται μονάχα στον ναό και όχι στα διάφορα sites, μας εξεγείρει καθως δεν μας επιτρέπεται να μένουμε απαθείς ,ως αμνοί άφωνοι, όταν εμπαίζεται και λοιδορείται το Τίμιον πρόσωπον του Χριστού μας.

Έπειτα, οι περιστάσεις και οι προκλήσεις είναι σήμερα τόσο έντονες που κάθε ψυχή ασφυκτιά μέσα στον βόρβορο της θολοκουλτούρας. Δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί στον κάθε εμπερίστατο να χλευάζει τα όσια και τα ιερά μας , επειδή θέλει να προκαλέσει η να παρακινήσει το ενδιαφέρον μας προς επίτευξην διαφημίσεως.

Επιπρόσθετα, επειδή δεν πρέπει να αρκούμαστε μόνον σε απαγορεύσεις , έχω να προτείνω σ ‘αυτούς τους “έξυπνους” που συνέλαβαν την ιδέα αυτή , ότι ,αν είναι τόσο άνδρες στο φρόνημα και στην έκφραση, την επόμενη φορά να εμφανίσουν και τον Μωάμεθ του Ισλάμ κατ’ αυτόν τον χυδαίον τρόπον και τότε να ξέρουν ότι θα συμμετέχω κι εγώ στο πάρτι τους ανοίγοντας σαμπάνιες …

Ο εν σπηλαίω γεννηθείς και ένα φάτνη ανακλιθείς Κύριος φωτίζοι άπαντας ημάς τε και υμάς.

Με εόρτιες ευχές, Αθανάσιος Μισσός, Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ