ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Συνάντηση του ΣΕΠΕ Αργολίδας με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μετακινήσεων των Νηπιαγωγών

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:28:00 μ.μ. | |
Συνάντηση του ΣΕΠΕ Αργολίδας με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις μετακινήσεων των Νηπιαγωγών
Πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου μας συνάντηση με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας για το θέμα των ολιγοήμερων μετακινήσεων ορισμένων συναδέλφων νηπιαγωγών, (που υπηρετούν σε ολοήμερα τμήματα), σε πρωινά τμήματα για την κάλυψη εκτάκτων κενών που πρόεκυψαν για σοβαρούς λόγους υγείας νηπιαγωγών.

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας εξήγησε ότι οι βραχυχρόνιες μετακινήσεις εκπαιδευτικών (ολίγων ημερών) για κάλυψη κενών δεν μπορούν να καλυφθούν με διορισμούς αναπληρωτών διότι ο νόμος το απαγορεύει. Επιτρέπει ο νομός την κάλυψη κενού με διορισμό αναπληρωτή μόνο σε μακροχρόνιες απουσίες.

Τονίστηκε επίσης από το Δ/ντη Εκπ/σης Αργολίδας το «φαινόμενο» της άρνησης του διορισμού εκ μέρους Αναπληρωτών τόσο στην Γ΄ φάση διορισμών που έγινε πριν 20 μέρες περίπου όσο και στη Δ΄Φάση διορισμών που έγινε στις 11Δεκεμβρίου2019.Στη Δ΄Φάση από τους εννέα(9) αναπληρωτές που διορίστηκαν στην Αργολίδα δέχτηκαν να αναλάβουν υπηρεσία μόνο οι δύο(2), γεγονός που δεν επέτρεψε την κάλυψη των έκτακτων κενών. (Από τους 2 που δέχτηκαν το διορισμό τους η μία είναι νηπιαγωγός η οποία τοποθετήθηκε στο κενό του 10ου Νηπιαγωγείου Άργους).

Κατά συνέπεια δεν υπάρχει άλλος τρόπος κάλυψης των βραχυχρόνιων απουσιών παρά μόνο με μετακινήσεις από άλλες σχολικές μονάδες.

Το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μας τόνισε στο Διευθυντή Α/θμιας Εκπ/σης ότι μόνο με μαζικούς μόνιμους διορισμούς θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες έκτακτες καταστάσεις και να διαμορφώσουμε ένα λειτουργικό σχολείο με ποιότητα, όπως όλοι επιθυμούμε.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ