ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Παρατηρήσεις Χειβιδόπουλου για την προμήθεια των προκάτ αιθουσών για σχολεία της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:26:00 μ.μ. | |
Παρατηρήσεις Χειβιδόπουλου για την προμήθεια των προκάτ αιθουσών για σχολεία της Αργολίδας
Διάβασα με ενδιαφέρον το δελτίο τύπου σχετικά με την προμήθεια των προκατασκευασμένων αιθουσών για το Δημοτικό Σχολείο Σκαφιδακίου και του Μουσικού Σχολείου.
Αφού εκφράσω την χαρά και την ικανοποίησή μου για την ολοκλήρωση των δυο αυτών προμηθειών σχολικών αιθουσών, που ξεκίνησε επί των ημερών της δικής μου θητείας και επειδή προφανώς κάποιοι δεν ενημέρωσαν σωστά τον Αντιπεριφερειάρχη, έχω να παρατηρήσω τα παρακάτω:

Τα λίγα αυτά χρήματα από τις δαπάνες ΟΣΚ χρησιμοποιούνται με φειδώ από το 2011 που ανέλαβα, ανάλογα με τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Άλλωστε η αρμοδιότητα αυτή (συντήρηση σχολικών μονάδων ) έχει περάσει στους Δήμους και κάθε τέτοιο έργο χρειάζεται την σύμφωνη γνώμη του Δήμου και την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης. Γι’ αυτό άλλωστε δεν έχουν πλέον χρηματοδότηση για τέτοιες δαπάνες οι Περιφέρειες.

Ενδεικτικά αναφέρω δυο σημαντικά έργα που χρηματοδοτήθηκαν από δαπάνες ΟΣΚ από την ΠΕ Αργολίδας στην θητεία μου :

- Αγορά τριών προκατασκευασμένων αιθουσών, που διατέθηκαν στον Δήμο Άργους Μυκηνών για να καλυφθούν οι ανάγκες που προέκυψαν στην διάρκεια κατασκευής του Δημοτικού Σχολείου Ινάχου. Οι τρεις αίθουσες αυτές, μετά την ολοκλήρωση του έργου, κατόπιν συνεννόησής μας με τον Δήμο Άργους Μυκηνών, εγκαταστάθηκαν στο Μουσικό Σχολείο Αργολίδας στην Προσύμνη.

- Προμήθεια και εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού στο Κλειστό Σχολικό Γυμναστήριο της Ν. Κίου, το οποίο αποτελεί πλέον την πιο άρτια εξοπλισμένη Κλειστή Αθλητική Αίθουσα στην Αργολίδα και φιλοξενεί πλήθος αθλητικών διοργανώσεων.

Σε ό,τι αφορά την προμήθεια των δυο αιθουσών για το Μουσικό Σχολείο και το Δημοτικό Σχολείο Σκαφιδακίου έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Για το Δημοτικό Σχολείο Σκαφιδακίου, μετά από αίτημα του σχολείου (Διεύθυνση , Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων ) και δική μου αυτοψία, προχωρήσαμε άμεσα στην διαδικασία που ο Νόμος προβλέπει και στείλαμε από το τέλος του 2018 την απαραίτητη προγραμματική σύμβαση στον Δήμο Άργους Μυκηνών για την υπογραφή, προκειμένου να προχωρήσουμε άμεσα στην αγορά και εγκατάσταση της αίθουσας.

Δυστυχώς, για όχι ανεξήγητους λόγους, ο Δήμος επέστρεψε υπογεγραμμένη την σύμβαση μετά τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Έτσι λοιπόν, κανονικά προχωράει μια διαδικασία, που ξεκίνησε επί των ημερών μου ως Αντιπεριφερειάρχης και ολοκληρώνεται από την νέα περιφερειακή αρχή.

Για τις αίθουσες του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας (διδασκαλίας και WC) πάλι ακολουθήσαμε εγκαίρως την διαδικασία που προβλέπεται, όμως υπήρξαν άγονες διαγωνιστικές διαδικασίες επί των ημερών μου ως Αντιπεριφερειάρχης και σήμερα ολοκληρώνεται η προμήθεια με την νέα περιφερειακή αρχή, όπως ο νόμος προβλέπει, με διαπραγμάτευση της αγοράς των αιθουσών.

Φυσικά αυτά που αναφέρω είναι γνωστά σε όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας των δυο σχολείων.

Ως άνθρωπος που υπηρετώ με σεμνότητα την αυτοδιοίκηση τα τελευταία 20 χρόνια, θέλω να πιστεύω ότι το Δελτίο Τύπου είναι προϊόν κακής ενημέρωσης .

Πιστεύω δε και πάντα θα επιμένω, ότι η αυτοδιοίκηση έχει συνέχεια από την μια θητεία στην άλλη και ότι όλοι όσοι την υπηρετούμε, μέσα από τις διαφορετικές μας προσεγγίσεις, έχουμε ελπίζω τον ίδιο στόχο, τον πολίτη και τα προβλήματά του.

Τάσσος Χειβιδόπουλος
Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Αργολίδας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ