Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019

Γιώργος Καχριμάνης: Θα κάνουμε τομές ώστε ο οργανισμός της ΔΕΥΑ Ναυπλίου να γίνει αυτός που πρέπει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:25:00 μ.μ. | | |
Γιώργος Καχριμάνης: Θα κάνουμε τομές ώστε ο οργανισμός της ΔΕΥΑ Ναυπλίου να γίνει αυτός που πρέπει
Μια νέα πρόκληση βρίσκεται μπροστά μου με την ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Ναυπλίου.

Πρώτα και κύρια θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Δημήτρη Κωστούρο που μετά από την εμπιστοσύνη που μου έδειξε τα προηγούμενα 5 χρόνια τοποθετώντας με αντιδήμαρχο οικονομικών του Δήμου Ναυπλιέων , ανανέωσε αυτή του την εμπιστοσύνη με τον ορισμό μου ως πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν.

Η τοποθέτησή μου στον οργανισμό με γεμίζει με ευθύνη την οποία με μεγάλη χαρά αποδέχτηκα. Το νερό είναι υπόθεση όλων μας και η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. είναι η «επιχείρηση» όλων μας.


Αγαπητοί συμπολίτες,

Με την ανάληψη της διοίκησης του οργανισμού, οφείλω σε όλους εσάς να κάνω γνωστό τον τρόπο, με τον οποίο θα πορευθούμε τα επόμενα χρόνια. Λέω ότι θα πορευθούμε, γιατί το πρώτο πράγμα που θα προσπαθήσω να πετύχω είναι να κάνω όλους εσάς κοινωνούς και συνοδοιπόρος στην προσπάθεια να καταστήσουμε την επιχείρηση έναν υγιή οργανισμό.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. είναι η μοναδική επιχείρηση του Δήμου μας που διαχειρίζεται ένα κοινωνικό αγαθό που ανήκει σε όλους μας και προσπαθεί μέσα από αυτή τη διαχείριση να είναι βιώσιμη και να επιτελεί το σκοπό της.

Το νερό είναι υπόθεση όλων μας και η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. είναι η ΄΄επιχείρηση΄΄ όλων μας.

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό που θα επιχειρήσω είναι να βάλω μία τελεία στην άσκοπη κατανάλωση του πόσιμου νερού. Η σπατάλη αυτή έχει ποικίλες επιπτώσεις που έχουν να κάνουν τόσο με την εκτόξευση του κόστους, όσο και με την περιβαλλοντολογική επιβάρυνση και την αφαίμαξη του αποθέματος από τις πηγές μας.

Σύμμαχός μας σ’ αυτή την προσπάθεια θα είναι η γνώση. Θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να εκπαιδευτούμε όλοι μας για την αναγκαιότητα προφύλαξης του πολυτιμότατου αυτού αγαθού, ώστε ούτε εμείς ούτε καμία από τις επόμενες γενιές να αντιμετωπίσουμε πρόβλημα με την επάρκεια του νερού. Τα σχολεία μας και τα παιδιά μας θα είναι αυτά που θα ηγηθούν αυτής της προσπάθειας.

Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν μόνο απαιτήσεις απέναντι στους δημότες. Έχουμε και υποχρεώσεις . Αυτές είναι να παρέχουμε όσο το δυνατό καλύτερες υπηρεσίες και όσο το δυνατόν ποιοτικότερο προϊόν. Αυτή τη στιγμή το 70% του Δήμου μας έχει πόσιμο νερό. Αυτό το ποσοστό μέσα στα επόμενα χρόνια θα φτάσει στο απόλυτο 100% και αποτελεί δέσμευση για όλους εμάς στη ΔΕΥΑΝ . Έργα υποδομής έχουν ξεκινήσει και άλλα βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης ή στο στάδιο έγκρισης των μελετών. .

Όλα αυτά στο τέλος της τετραετίας θα μας έχουν δώσει το απόλυτο ποσοστό 100% στο πόσιμο νερό και την επέκταση του αποχετευτικού σε πολύ μεγάλο μέρος του Δήμου μας.

Αποφάσισα να κάνω αυτήν την τοποθέτηση αντί κάποιου γενικόλογου χαιρετισμού, ώστε αυτή μου η δέσμευση να μείνει αποτυπωμένη στη σελίδα της ΔΕΥΑΝ και να με ακολουθεί για όλη μου τη θητεία. Θα είναι ο φάρος που θα οδηγήσει τον οργανισμό στο λιμάνι της εξυγίανσης και της βιωσιμότητας .

Με αυτή τη λογική θα πορευτώ κρατώντας πολλά από τα καλώς κείμενα των προκατόχων μου αλλά και με τη δική σας βοήθεια θα κάνουμε τομές, ώστε ο οργανισμός να γίνει αυτός που χρειάζεται.

Σε κάθε περίπτωση θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου δείξατε και θα πορευτώ με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα των υπηρεσιών που οφείλουμε να προσφέρουμε σε εσάς.

Όλοι μαζί μπορούμε - Δ.Ε.Υ.Α.Ν. κάθε σταγόνα μετράει.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ.
Καχριμάνης Γεώργιος
Οικονομολόγος

Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ