ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Νεοκλασικά κτήρια στο Άργος και το Παλαμήδι επισκεφθηκαν οι τουριστικοί πράκτορες του ΙΕΚ Πελοποννήσου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:45:00 μ.μ. | | | |
Νεοκλασικά κτήρια στο Άργος και το Παλαμήδι επισκεφθηκαν οι τουριστικοί πράκτορες του ΙΕΚ Πελοποννήσου
Συνεχίζουν τις εκπαιδευτικές τους επισκέψεις στα νεοκλασικά κτήρια του Αργους και στο Παλαμήδι οι μελλοντικοί τουριστικοί πράκτορες της Τουριστικής Σχολής ΙΕΚ Πελ/σου στο Αργος. 

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο του μαθήματος Ελληνικός Πολιτισμός για τους σπουδαστές-τριες της ειδικότητας Τουριστικό Πρακτορείο ( Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό).
Οι εκπαιδευόμενοι-νες μελλοντικοί Τουριστικοί Πράκτορες με συνοδεία των καθηγητριών τους κα Καραβάνου Αννα, κα Καραναγνώστη Αικατερίνη επισκέφθηκαν την προηγούμενοι εβδομάδα τα νεοκλασικά κτήρια του Αργους που ταυτίζονται με τον 19ο αιώνα. 

Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν και άντλησαν πληροφορίες για το Κωνσταντοπούλειο Μέγαρο ( αρχιτεκτονικής Τσίλλερ) , την Δημοτική Αγορά επίσης του ιδίου αρχιτέκτονα αλλά και το κτήριο του σιδηροδρομικού Σταθμού Αργους.
Επίσης επισκέφθηκαν τα ανεγερθέντα ιστορικά κτήρια του Ι. Καποδίστρια όπως τους Στρατώνες , το παλαιό Δημαρχείο αλλά και το Δημοτικό σχολείο στην Καποδιστρίου στο Αργος. Παράλληλα οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να γνωρίσουν το Μέγαρο Σπ. Τρικούπη επί της Δαναού όπου έζησε ο μεγάλος συγγραφές και πολιτικός. 

Την 2η ημέρα οι μελλοντικοί τουριστικοί πράκτορες της σχολής επισκέφθηκαν ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της βενετσιάνικης οχυρωματικής αρχιτεκτονικής το φρούριο Παλαμηδίου.
Στο κορυφαίο αυτό αρχαίο μνημείο της πόλης του Ναυπλίου οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν στα πλακόστρωτα μονοπάτια και να θαυμάσουν μεταξύ άλλων τους επιβλητικούς προμαχώνες, το ιστορικό εκκλησάκι του Aγίου Aνδρέα και τις εντυπωσιακές δεξαμενές. 

Την εκπαιδευτική χρονιά 2019-2020 λειτουργεί στην Τουριστική Σχολή νέα ειδικότητα “Τεχνικός Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό”- Τεχνικός Τουριστικού γραφείου. Η ειδικότητα δημιουργεί στελέχη, πλήρως καταρτισμένα, στο τομέα των τουριστικών και ταξιδιωτικών υπηρεσιών.
Οι απόφοιτοι καταρτιζόμενοι αποκτούν Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης, η οποία οδηγεί σε Πτυχίο Επαγγελματικής Κατάρτισης επιπέδου 5, κατόπιν συμμετοχής στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης και έχουν τα απαραίτητα εφόδια ώστε να απασχοληθούν σε όλο το φάσμα της τουριστικής και ταξιδιωτικής βιομηχανίας, συμπεριλαμβανομένων τουριστικών γραφείων, τουριστικών οργανισμών, τουριστικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων οργάνωσης συνεδρίων και μεταφορικές επιχειρήσεις.

Για το ΙΕΚ Κων/νος Καχριμάνης - Δ/ντής
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ