ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Δημήτρης Κωστούρος για το πάρκινγκ του λιμανιού: "... μας τα ‘ παν άλλοι»"

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:08:00 μ.μ. | | | |
Δημήτρης Κωστούρος για το πάρκινγκ του λιμανιού: "... μας τα ‘ παν άλλοι»"
Τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων πρέπει να καταλάβουν ότι είναι πλέον πολίτες σε θεσμικές θέσεις και οφείλουν όταν εκφράζονται δημόσια να είναι και ενημερωμένοι αλλά και αξιόπιστοι.

Η διατύπωση προτάσεων μοιάζει σχεδόν «υποχρεωτική» για κάποιον που έχει αποδεχθεί την ενεργή ανάμιξή του με τα κοινά αρκεί οι προτάσεις να έχουν μια στοιχειώδη φρεσκάδα ή ζωντάνια και μια δόση καινοτομίας ίσως. Αν δεν έχουν, τότε καλό θα ήταν να μην προσπαθούν να παραπλανήσουν οικειοποιούμενοι ήδη εκφρασμένες και στο παρελθόν απόψεις.

Σκεπτόμενος πάντα καλοπροαίρετα δεν θεωρώ ότι κάποιος μπορεί σκόπιμα να αναφέρει κάτι ανακριβές μόνο και μόνο για να δημιουργήσει δυσαρέσκεια να ισοπεδώσει να μηδενίσει και να αντιπολιτευτεί.

Θεωρώ ότι απλά δεν είναι ενημερωμένος η μεγάλωσε (ηλικιακά) και ξεχνάει. Δεν μπορεί να το χωρέσει το δικό μου το μυαλό ότι κάποιος εκφραζόμενος δημόσια μπορεί να αποκρύπτει πράγματα από πρόθεση.

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Σε ότι αφορά το θέμα πάρκινγκ του λιμανιού θα επανέλθω και θα ενημερώσω θυμίζοντας:
Στο υπουργείο ναυτιλίας υπάρχει κατατεθειμένο εδώ και δύο χρόνια το master plan την χερσαία ζώνη στο λιμάνι του Ναυπλίου περιμένοντας την έγκριση του. Ένα μεγάλο κομμάτι του λιμανιού ακριβώς μπροστά στον κόμβο της Πειραιώς ο οποίος θα κατασκευαστεί σύντομα είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πάρκινγκ. Αν δεν εγκριθεί το master plan δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε προκήρυξη μελέτης ώστε ο χώρος αυτός να γίνει χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Υπάρχει προγραμματισμός και βούληση γι αυτό. Εξαρτάται από την τελική έγκριση του υπουργείου.
Επίσης επειδή μεγάλο τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ναυπλίου ευρίσκεται εντός ορίων της θεσμοθετημένης περιοχής ΝΑΤURA με κωδικό ΘΚ2510003 χρειάζεται συνυποβολή μελέτης ειδικής οικολογικής αξιολόγησης κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο 10 του Ν.4014/11, εφόσον ο λιμένας Ναυπλίου ευρίσκεται εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλης ή ορίου οικισμού νομίμως προϋφιστάμενου του 1923.Εκρεμότητα της οποίας η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Ας μην προσπαθούμε αγωνιωδώς λοιπόν να αποδείξουμε ότι έχουμε πρόταση για κάτι ή ότι υπάρχει μία καινοτόμα σκέψη. Αυτά όλα έχουν προγραμματιστεί κάτι πραγματικά καινούργιο κάτι πιο προοδευτικό έχουμε;

Εν κατακλείδι:
- «Για το πάρκινγκ του λιμανιού να τα πούμε;»
- «Όχι νεαρέ μου , μας τα ‘ παν άλλοι»
- Χρόνια Πολλά

Δημήτρης Κωστούρος
Δημαρχος Ναυπλιέων
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ