Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2019

Έρχεται χιονιάς και στην Αργολίδα πριν την Πρωτοχρονιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:56:00 μ.μ. | | |
Έρχεται χιονιάς και στην Αργολίδα
Έρχεται χιονιάς και σύμφωνα με το χάρτη που δημοσιεύει σήμερα ανήμερα των Χριστουγέννων το meteo-hellas.com τα χιόνια θα επισκεφθούν την ανατολική Πελοπόννησο και κατ επέκταση και την Αργολίδα.


Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, αναμένουμε από το μεσημέρι της Πέμπτης και από τα βόρεια. Αιτία, ένα κύμα ψύχους, το οποίο θα ρίξει αισθητά τον υδράργυρο, ακόμη και κάτω από το μηδέν, σε πολλές περιοχές της χώρας μας. 

Αυτό το κρύο, θα φέρει μαζί του και αρκετά φαινόμενα, στην περιοχή όμως του Αιγαίου και τα ανατολικά ηπειρωτικά. 

Στο επίκεντρο φαίνεται να βρίσκεται η ΚΡΉΤΗ, με έντονα κατά τόπους φαινόμενα και πολύ πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της, την Κυριακή- Δευτέρα. 

Αρκετές βροχές περιμένουμε και στα νησιά του Αιγαίου, με τις χιονοπτώσεις εδώ ( χάρτης) να εντοπίζονται κατά μέσο όρο πάνω από τα 650μ. 

Ο χειμώνας θα επισκεφθεί και την Αττική , όπου από Κυριακή και μέσα στη Δευτέρα, πολλές περιοχές πάνω από τα 350 περίπου μέτρα, θα δεχθούν παροδικές χιονοπτώσεις αλλά και χιονοστρωσεις! 

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς λοιπόν, φαίνεται να βρίσκει ντυμένα στα λευκά, όλη την γύρω ορεινή ζώνη, δίνοντας μια καλή ευκαιρία για μια απόδραση στα χιόνια, στο πνεύμα των ημερών!

Στην μπούκα της διαταραχής ( ξημερώματα Κυριακής) δεν αποκλείονται κάποιες νιφάδες – ασθενείς χιονοπτώσεις να δούμε και σε ορεινή Χαλκιδική- Καβάλα Θάσο, τίποτε όμως το ιδιαίτερο. 

Χιονοχάλαζο θα πρέπει να σημειωθεί σε πολλές περιοχές της βόρειας Κρήτης, ακόμη και σε χαμηλό υψόμετρο. 

Δείξτε προσοχή όσοι θα είστε στο νησί αυτό το 48ωρο. 

Στην υπόλοιπη χώρα, η μεταβολή αυτή θα γίνει αντιληπτή από την πτώση της θερμοκρασίας, αλλά χωρίς φαινόμενα. Βελτίωση του καιρού από την Πρωτοχρονιά, ενώ όλα τα δεδομένα δείχνουν πως τα Φώτα θα εορταστούν με ανοιξιάτικο καιρό και ασθενείς ανέμους.

Πηγή: meteo-hellas.com
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ