ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

12 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη μάχιμη αστυνόμευση την δεκαετία 2000 - 2010 (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:33:00 μ.μ. |
12 αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους κατά τη μάχιμη αστυνόμευση την δεκαετία 2000 - 2010 (βίντεο)
Επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον και βαρύ φόρο αίματος πληρώνει η αστυνομική οικογένεια και για το γεγονός ότι όλα δείχνουν πως και τη νέα δεκαετία ο αστυνομικός θα κληθεί και πάλι να θυσιαστεί στο βωμό του καθήκοντος, μέσα σε ένα άγριο και άκρως επικίνδυνο εργασιακό περιβάλλον, και ενώ ουδείς ασχολείται προληπτικά και μακροπρόθεσμα με τη θωράκιση του λειτουργήματός τους.


Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία σχετικά με το βαρύ φόρο αίματος που καταβάλλει το αστυνομικό σώμα στον καθημερινό αγώνα για την εφαρμογή των νόμων και τη διασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας.

Την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, την περίοδο δηλαδή 2000-2010, καταγράφηκαν 663 θάνατοι εν ενεργεία αστυνομικών από διάφορα αίτια και, σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους δύο αστυνομικοί, ενώ κάθε μήνα το Σώμα πενθεί το χαμό τριών έως και τεσσάρων ενστόλων που φεύγουν πρόωρα από τη ζωή εξαιτίας ασθενειών ή άλλων αιτίων.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Αστυνομικού Προσωπικού, την περίοδο 2000-2010 έχασαν τη ζωή τους κατά τη μάχιμη αστυνόμευση δώδεκα αστυνομικοί, ενώ την ίδια περίοδο τραυματίστηκαν συνολικά 2.633 συνάδελφοι. Από τους 1.937 χαμηλόβαθμους τραυματισθέντες, 225 άτομα παίρνουν το επίδομα των 100 ευρώ λόγω του τραυματισμού τους, ενώ το ίδιο επίδομα λαμβάνουν 9 εκ των 216 τραυματισθέντων ειδικών φρουρών και ένας από τους 294 συνοριακούς φύλακες.

Προκειμένου να αναδείξουν την τραγικότητα της κατάστασης προσθέτουν και τα θύματα των τροχαίων, αφού την περίοδο 2000-2010 έχασαν τη ζωή τους συνολικά 166 συνάδελφοι, από τους οποίους οι 11 τη στιγμή που βρίσκονταν εν ώρα υπηρεσίας.

Συνολικά,την τελευταία δεκαετία έχασαν τη ζωή τους ενώ βρίσκονταν στην ενεργό υπηρεσία του Σώματος από οποιανδήποτε αιτία (δολοφονίες εκτός υπηρεσίας, ασθένειες, ατυχήματα στην υπηρεσία ή εκτός αυτής, αυτοκτονίες, αιφνίδιοι θάνατοι κ.λπ.) 663 αστυνομικοί.

Το βίντεο παρακάτω αφιερωμένο σε όλους τους Αστυνομικούς που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος - για να προστατεύσουν τον πολίτη:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ