Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2020

Εκδήλωση Μνήμης για το Ολοκαύτωμα και τους Έλληνες Εβραίους στο 1ο Λύκειο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:36:00 μ.μ. | | |
Εκδήλωση Μνήμης για το Ολοκαύτωμα και τους Έλληνες Εβραίους στο 1ο Λύκειο Άργους
 Με το σκεπτικό ότι δεν μπορείς να χτίσεις το μέλλον σου όταν δεν γνωρίζεις το παρελθόν σου, πραγματοποιήθηκε και φέτος στο 1ο Λύκειο Άργους Εκδήλωση Μνήμης για το Ολοκαύτωμα και τους Έλληνες Εβραίους. 

Η Εκδήλωση έρχεται να τονίσει ακόμη περισσότερο την ανάγκη επιμονής σε τέτοιες δράσεις. Δεν είναι μόνο υποχρέωση προς τους ανθρώπους που χάθηκαν, ως αποτέλεσμα της επικράτησης της μισαλλοδοξίας, είναι μια πράξη σεβασμού στη μνήμη τους. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός από εκείνους που αδιαφόρησαν, υπήρξαν εκείνοι που συνειδητά συνεργάστηκαν και επωφελήθηκαν από τον διωγμό των Εβραίων συμπολιτών τους. 

Επιμένουμε λοιπόν στο θέμα της μνήμης και τα όσα διδασκόμαστε από το παρελθόν, για να έχουμε την ελπίδα, τα φωτεινά παραδείγματα να είναι η πλειοψηφία και να μην επιτρέψουν ξανά ένα νέο Ολοκαύτωμα 

Η Εκδήλωση Μνήμης του Ολοκαυτώματος επιχείρησε να υπενθυμίσει στους μαθητές μας, την ανάγκη της μνήμης της κτηνωδίας του Ολοκαυτώματος, ως ένα βαθύ τραύμα που καθόρισε το παρελθόν και το μέλλον της Ευρώπης, αλλά επιπλέον να διαπαιδαγωγήσει μέσα σε αξίες ανθρωπισμού και ουμανισμού, έννοιες απολύτως απαραίτητες στις μέρες μας

Να συγχαρούμε την Φιλόλογο καθηγήτρια του σχολείου μας Πατούρα Κωνσταντίνα καθώς και τους μαθητές- που συνέβαλλαν στην ωραία εκδήλωση που παρακολούθησε όλη η σχολική κοινότητα.

Η Διευθύντρια του 1ου Λυκείου Άργους 
Λένα Παπαθανασίου
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ