ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

29 εξαίρετοι πίνακες εξυμνούν τη γυναίκα στην Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:43:00 μ.μ. | | | |
29 εξαίρετοι πίνακες εξυμνούν τη γυναίκα στην Εθνική Πινακοθήκη Ναυπλίου
Στην Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου στο Παράρτημά της στο Ναύπλιο  βρίσκεται σε εξελιξη η έκθεση «Άρωμα Γυναίκας».
Είκοσι εννέα εξαίρετοι πίνακες της νεοελληνικής ζωγραφικής, από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης και του Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη, παρουσιάζονται στην έκθεση, με σκοπό να προβάλουν την εικόνα της γυναίκας μέσα από αντιπροσωπευτικές προσωπογραφίες και ηθογραφικές σκηνές.
Έργα των σημαντικότερων Ελλήνων ζωγράφων υψώνουν έναν ύμνο στη γυναίκα, ενώ παράλληλα μας μιλούν έμμεσα για τη θέση της μέσα στην ελληνική κοινωνία. Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις μεταμορφώσεις της εικόνας της Ελληνίδας, μέσα από αντιπροσωπευτικές προσωπογραφίες, ηθογραφικές και οριενταλιστικές σκηνές, συμβολισμούς, αλληγορίες και πίνακες συγχρόνων ζωγράφων.
Στόχος της έκθεσης, η οποία θα διαρκέσει έως τις 21 Μαρτίου 2020, είναι η συνομιλία του θεατή µε τη νεοελληνική καλλιτεχνική δημιουργία του 19ου και του 20ού αιώνα, η ανάδειξη της γυναίκας και του αθέατου εσωτερικού της κόσμου αλλά και η προβολή της κοινωνικής της θέσης στην ελληνική κοινωνία.
Παρουσιάζονται έργα των ζωγράφων: Αριστείδη Οικονόμου, Γεώργιου Άβλιχου, Νικηφόρου Λύτρα, Νικολάου Γύζη, Γεώργιου Ιακωβίδη, Θεόδωρου Ράλλη, Iάκωβου Ρίζου, Παύλου Μαθιόπουλου, Περικλή Βυζάντιου, Θάλειας Φλωρά - Καραβία, Σοφίας Λασκαρίδου, Νικόλαου Λύτρα, Κωνσταντίνου Παρθένη, Γιάννη Μόραλη κ.ά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ